Здравейте! Имам вила, която зимата посещавам много рядко /по Коледа и когато има ядене и пиене...
/. Налага се да пренощувам в една стая, неголяма но с лоша изолация и като не е отоплявана повече от месец се сещате какво е вътре.
Ползвал съм печка на дърва - мръсно, първо се загряваш, цепейки дърва, после слагаш дърва в печката и стоиш на студа докато се загрее стаята, ама внимаваш да не угасне /все пак вечерта съм на гости, трябва да отскачам периодично да слагам дърва/, накрая става жега, нощем печката изгасва и се събуждаш удървен. Вариантът беше с духалка, която да се включва с таймер примерно към 03.00 часа.
Опитвал съм с ел. радиатор и духалка, включени двете заедно за цяла нощ - бива, ама си е студ, температурата сутринта никога не е повече от 12-13 градуса.
Писна ми с тия дърва, искам като си отида зимата на вилата да спя на топло. Климатик нямам пари да купувам. Обсъждам няколко варианта, но не знам доколко са удачни.
1. Печка с инфрачервен тръбен /не кварцов/ нагревател /примерно тази или по-евтина http://megashop.bg/techno/p819173/%D0%9 ... _info.html /
над масата и леглото, съчетано с маслен радиатор, конвектор или духалка.
2. Алуминиев инфрачервен стенен конвектор /2 000 W/ плюс друг уред.
3. МИКА нагревател – Tesy MC 201 или подобен плюс още един стандартен уред.
4. Мощен стенен конвектор с ел. регулатор – поне 3 000 W без друг уред.
Става въпрос за една-две нощувки, изхарченият ток не е от значение.

Ползвал съм печка на дърва - мръсно, първо се загряваш, цепейки дърва, после слагаш дърва в печката и стоиш на студа докато се загрее стаята, ама внимаваш да не угасне /все пак вечерта съм на гости, трябва да отскачам периодично да слагам дърва/, накрая става жега, нощем печката изгасва и се събуждаш удървен. Вариантът беше с духалка, която да се включва с таймер примерно към 03.00 часа.
Опитвал съм с ел. радиатор и духалка, включени двете заедно за цяла нощ - бива, ама си е студ, температурата сутринта никога не е повече от 12-13 градуса.
Писна ми с тия дърва, искам като си отида зимата на вилата да спя на топло. Климатик нямам пари да купувам. Обсъждам няколко варианта, но не знам доколко са удачни.
1. Печка с инфрачервен тръбен /не кварцов/ нагревател /примерно тази или по-евтина http://megashop.bg/techno/p819173/%D0%9 ... _info.html /
над масата и леглото, съчетано с маслен радиатор, конвектор или духалка.
2. Алуминиев инфрачервен стенен конвектор /2 000 W/ плюс друг уред.
3. МИКА нагревател – Tesy MC 201 или подобен плюс още един стандартен уред.
4. Мощен стенен конвектор с ел. регулатор – поне 3 000 W без друг уред.
Става въпрос за една-две нощувки, изхарченият ток не е от значение.