Най - вълнуващия въпрос зимно време.
reevil - специалист
Здравейте, трябва ми котел около 40киловата. Ще се горят дърва. От добри впечатления на познати съм се спрял на котлите на Симе.
Сега са излезли нови серии на Симе с по-големи камери и конструкцията им е от типа на двуходовите котли- пушека идва напред към вратата и след това заобикаля нагоре за по-ефективно топлоотдаване.
Чуденката ми е дали ще има ефект от тази работа или само ще пуши повече?
Да залагам на изпитаната стара серия или все пак някои недостатъци ще се изпипани и ще е подобрена новата серия котли.
Ето линк към новата/в ляво/ и старата/ в дясо/ серии http://www.thermodesigntotal.com/bg/c/114.SIME
Благодаря
tokbatak - специалист
Това дали ще пуши зависи изцяло от комина. Виж каква тяга изисква производителя!
Това че пътя на димните газове е по дълъг е добре. Повишава се КПД-то. Така че не виждам проблем тук!
Би трябвало новата серия да е по добра откъм ефективност. Може да се провери само откъм здравина - всеки нов модел на какъвто и да е продукт е с по големи икономии на материал.
filmatoplo - майстор
Хубаво гледай -за сметка на горната врата са намалили долната , не може да се навре пелетна горелка ако искаш някога.

Тема "Съвет за избор на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: