Здравейте колеги, имам стар бойлер (Татрамат) който не ми се изхвърля и искам да го монтирам към инсталацията ми. Възможно ли е да го закача, като буфер 150л паралелно към котлето чрез кран с ел. задвижка. И в по късен етап неговата серпентина да я загрявам със соларен панел. Идеята ми е следната с тези малко литри вода ще има ли някакъв смисъл от него (да работи като буфер), а инсталацията в парното ми е не повече от 90-100л вода а бойлера 150л ще станат към 250л вода. Котлето ми е ВиадрусU22 29.9 киловата? Моля Ви дайте ми конкретни отговори, Благодаря....
Здравей, vesoel!
Отговарям конкретно по въпроса.
Според мен няма смисъл от толкова малък буферен съд. Аз съм на мнение, че на една нормална къща е несериозно да се слага по-малко от 1000 литра буфер.
Сега, ако позволите, Ви отправям малко градивна критика.
В предната постната от Вас тема попитахте как да направите добре соларната си инсталация. В един от отговорите колегата LazarGanev Ви даде брилянтно според мен решение на проблема с излишния бойлер, но уви Вие така небрежно го отсвирихте. На втора страница от 30.09.2013.
Поздрави за LazarGanev! Не се познаваме. Смятам, че сте добър специалист и чета постовете Ви с удоволствие.