• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolaytatarov - специалист
Здравите,първо искам да уточня че съм много зле на тема отопление ,въобще с материята.Нужен ми е контролер за една камина които да може да следи 3-4 температури тоест 3-4 сонди,пуска една помпа , един ел клапан и да има сигнал за прегряване ,също така да може да блокира или да изпрати сигнал за блокировка ако има друг вид отопление което да се дублира с това.Камнатае 26-27кв.приблизително на дърва,предполага м че ще има и въпроси ,инсталацията не е за мен и при първа възможност ще внеса повече яснота,захранва радиатори и боилер.Ако нещо не съм написал грамотно питаите,ще се опитам да обясня.Благодаря.
soton - специалист
Аз по едно време отворих такава тема,която в същност е един многоточков волтмер със сенсори за температура,но се оказа че никой не е правил подобно нещо с микроконтролер,а и вероятно е много трудно защото никой не се нае да измисли програмата.При мен се мерят 6 точки с датчици LM335 и съм си решил въпроса аналогово,но по съвременното решение е с цифров контролер,разбира се!
ivanovbg - майстор
nikolaytatarov написа:
Здравите,първо искам да уточня че съм много зле на тема отопление ,въобще с материята.Нужен ми е контролер за една камина които да може да следи 3-4 температури тоест 3-4 сонди,пуска една помпа , един ел клапан и да има сигнал за прегряване ,също така да може да блокира или да изпрати сигнал за блокировка ако има друг вид отопление което да се дублира с това.Камнатае 26-27кв.приблизително на дърва,предполага м че ще има и въпроси ,инсталацията не е за мен и при първа възможност ще внеса повече яснота,захранва радиатори и боилер.Ако нещо не съм написал грамотно питаите,ще се опитам да обясня.Благодаря.
Не се разбира - сам ли искаш да си го правиш или търсиш готов.
Знаех си че нещо няма да съм обяснил добре,не искам да си го правя сам ,дори не е за мен.трябва ми да е фабричен модел ,по възможност да не е от наи скъпите на пазара,просто да може да следи тези няколко параметъра ,просто да ми препоръчате модели които са способни да удовлтворят тези изисквания,ако може да е нещо европеиско че да мога да го поръчат при нас.Става въпрос за централа за отопление ,не търся термометър или термостат.
todortv - майстор
Задачата е индивидуална и фабрично устройство с Вашите изисквания не знам дали
ще се намери.
Мога да предложа реализация с малък PLC, дисплей и написване на софтуер по Ваше точно задание.
Имам подобен реализиран проект с 3 температури и влага...
Ако има интерес моля на л.с.

П.П. Сега видях,че става въпрос за Испания :?
а някакви контролери за котли нямали за тези цели
:shock:
Това значи ли че с някои фабричен ще свърша работа,т.е може да изпълнява тези функции
todortv - майстор
Ами, само Вие си знаете какво и как трябва да се управлява.
Трябва четене на инструкциите на различните модели.
  • 1
  • 2

Тема "Контролер за камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: