• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ArturDent - Почти Безобиден
Колеги, решил съм да сменям един термовинтил с електромагнитен.
Проблема е че е на трудно-достъпно място и на твърди връзки.
Интересува ме какви монтажни размери има за да мина без разни снадки или поне предварително да си подготвя всичко.
Варианта със предварителното сваляне и ходене до магазина с него искам да си го спестя, защото може да минат няколко дена от демонтажа до монтажа.
Това което мога да кажа че със сигурност е 3/4'' и габаритния размер, както е монтиран е около 7.5 см. Ширината на гайката на холендъра е около 1.5 см
Направих и снимки - ако някой може да помогне ...

Цъкайте по снимките за по-голям размер.
Изображение

Изображение
filmatoplo - майстор
Кое не работи адекватно сега -вентила или термоглавата , чудя се може да се постави ел задвижка на местото на термоглавата , вентила Херц ли е :? .
Всичко си работи адекватно, но температурата на която е нагласен е 45 градуса.
След като изолирах къщата, рядко вдигам температурата на системата над тази температура,
Това значи че бойлера не се стопля бързо и някой път изобщо не се стопля. Трябва като се прибера да го завъртя на 35 и като си лягам на 45, че да не се използва бойлера като буферен съд.

Решил съм да си сложа един диференциален термостат с магнит вентил. А ако има задвижка която може да се сложи на мястото на термо главата е супер.

А дали е Херц, ба ли му мамата... аз ако знаех щях ли да питам.
Ако знаех марката щях да намеря и размерите...
А ако помага - термо главата е с изнесен дачтик - ръгнал съм го на изхода от камината (подаваща, както му казвате)
filmatoplo - майстор
Понеже не виждам добре снимката и щампата на вентила , ако има Сърце -значи е Херц .И тогава потърси в каталога на Херц ел задвижка .
И к'во значи Сърце ?
Имам някакви съмнения - да не е едно такова като винтил на гума, ама уголемен.

Между другото ако цъкнеш на снимката става по-голяма.

Да не е това което е в средата, точно под термо главата, малко над дето пише "Шток"

Изображение
VLADO66 - майстор
Ако искаш да слагаш електромагнитен клапан гледай Kv минимум 3.2 л./мин., присъединителен р-р 3/4 ,нормално затворен,също така трябва един интиелски диференциален термостат да го командва.Ето номенклатурата на Русенските клапани http://www.zita-ruse.com/index.php/kata ... tili?id=21
@filma, шъ търся от другата страна.

@VLADO66, за електромагнитния и управлението всичко ми е ясно, даже в UPS, ша го рърна. Семо не ми е ясно защо трябва да е интиелски ;)
Аз съм се фърлил на един за 300+ кинта дето има до 6 аналогови входа с май 4 управляеми изхода и LSD дисплей... и т.н.
VLADO66 - майстор
ArturDent написа:
@filma, шъ търся от другата страна.

@VLADO66, за електромагнитния и управлението всичко ми е ясно, даже в UPS, ша го рърна. Семо не ми е ясно защо трябва да е интиелски ;)
Аз съм се фърлил на един за 300+ кинта дето има до 6 аналогови входа с май 4 управляеми изхода и LSD дисплей... и т.н.
Считай че не съм писал интиелски :)
  • 1
  • 2

Тема "Монтажни размери на термовинтил ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: