• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Добър вечер.
Живея в шест етажен панелен блок ,аз съм на петия и използвам от миналата година вградена камина която и преди се е ползвала,но тази година съседката от първия етаж се обади и каза че при нея пуши .Извиках коминочистач който изчисти от първия до последния етаж комина включително и резервата и всичко се оправи до днес когато пак изпуши при нея,на другите етажи няма дим.Въпросът ми е защо се получава това при положение ,че комина и резервата са чисти и никъде другаде не пуши.Благодаря предварително.
burkov - специалист
Има доста силни ветрове в София, може това да играе роля. На вилата поне се усещаше при яки пориви.
Разгледай Ф4.
https://prity-bg.com/2017/10/16/%D0%BF% ... %BD%D0%B0/
Представи си, че печката е на втория етаж- тогава е възможно посоката да се обърне.
Някой се е свързал не където трябва.
Няма резерва.
kozl - майстор
съб дек 21, 2019 9:49 pmmagibobi написа:
Добър вечер.
Живея в шест етажен панелен блок ,аз съм на петия и използвам от миналата година вградена камина която и преди се е ползвала,но тази година съседката от първия етаж се обади и каза че при нея пуши .Извиках коминочистач който изчисти от първия до последния етаж комина включително и резервата и всичко се оправи до днес когато пак изпуши при нея,на другите етажи няма дим.Въпросът ми е защо се получава това при положение ,че комина и резервата са чисти и никъде другаде не пуши.Благодаря предварително.
А съседката за какво го ползва същия комин или е затапен при нея?
Имаше един специалист по камините, който изискваше за всяка камина да има самостоятелен комин, а не такива комбиниран тип.
И кво е тва "резервата" ако коминното тяло е комбиниран тип :?
Tzinata - специалист
съб дек 21, 2019 11:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Разгледай Ф4.
Трифон Евала! От къде я намери тази статия бе?!
Без да искаш и на мен помогна.
От вчера ми пропушва горелката, между фланеца и главата. 1. Изчистих Котела. 2. Изчистих и кумина. Пак пропушва на P3, ейй задертих се какво става. Хич обаче не връзвам, че в събота сутринта сложих четка на входната врата, че ми духа под нея.
Ще трябва да докарам май външен въздух от някъде.
Благодаря!
нед дек 22, 2019 9:03 amTzinata написа:
съб дек 21, 2019 11:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Разгледай Ф4.
Трифон ...
Ще трябва да докарам май външен въздух от някъде.
Благодаря!
Ей още една схемичка, която показва устройството на комина. По средата на страницата е и за срамотиите, в БГ Мама.

https://www.bg-mamma.com/?topic=994210.75

Нарочно този сайт избрах, но схеми има навсякъде. Някой нещо се шегуваше на мой гръб, споменавайки Мамите, ама нека е весело.
Та, предполагам някой се е подвързал направо в общия. Резерви няма, но пък има и отдушници...
Един сръчко се беше свързал направо в общия, още от първи етаж. Запали се комина и къде изляхме около половин кубик вода?!! В кухнята му. Шест етажен блок
Пожелавам невероятен успех, през предстоящите празници, на всички! Живот и здраве да е!
Даже и на ония, дето ама хич ни ма обичат!
ky-kyy - майстор
Общо взето - всяка печка, да си знае комина :lol:
burner - специалист
Общо взето, ако някой включи абсорбатор на първия етаж, който може и да не е в стая с комин, пушека може да бъде дръпнат в жилището. Или ако се отворят насрещни прозорци, може да се създаде всмукване (ежекционен ефект). Може при вятър, мъгла, високи външни температури коминът да губи тяга. Не е зле да се провери, дали не се е появил нов играч в комина. Да си херметизират розетките. При панелките коминните тела често не са уплътнени добре, може и там да има пропуск. Куп причини може да има.
Здравейте, мога да ви посъветвам да се обадите на този човек. Аз му звъннах, когато имах проблем с комина, за да го почисти и като цяло е доста компетентен и би могъл да ви помогне! https://chistkomin.com/ - Това е сайтът му, там можете на намерите контакт.
hidrazin - майстор
пет дек 16, 2022 1:15 pmLena8448 написа:
Здравейте, мога да ви посъветвам да се обадите на ...
Що не вземеш да вървиш на май...ната си заедно с онзи човек?
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: