Най - вълнуващия въпрос зимно време.
androslav - помощник
Здравейте,
Може въпросът ми да е обсъждан във форума, но не намерих, тъй че:
От 3 седмици имам парно с котел и пелетна горелка и ще задам въпроса си по следния начин -
Кое трябва да изключва първо - горелката(защото е достигнала настроената температура на водата) или стайния термостат.
Има ли всъщност значение и ако да какво е то.
Благодаря предварително за отговора!
androslav - помощник
Питането ми е във връзка с това как да настроя мощността на горелката с цел оптимизиране на разхода
n.ganev - майстор
Моята система съм я нагласил да изключва от стайният термостат.
iceheart - специалист
За моделите с които към се занимавал, горелката се изключва от фактора който е първи( тем. на водата или стайния термостат), случвало ми се е и да попадна и на управление което при сигнал от термостата минава във фаза на подържане на оганя, която си има различна настройка от горивните степени и ако за настроеното време термостата не даде сгнал, че му е нжна температура се изключва.
filmatoplo - майстор
Най добре режима на горелката е да се движи в модулация ,тоест мощността така да е подбрана че да не избърза с достигане и превишаване на зададената температура на водата , а да изключи по стайна температура .Това е единия вариант.
androslav - помощник
Мерси за отговорите. Искам обаче да попитам и друго:

Може ли някой да ми каже дали автоматичните обезвъздушители работят поставени хоризонтално а не вертикално?
VLADO66 - майстор
Ако става въпрос за тези тип камбана работят само във вертикално положение.

Тема "Стаен термостат на пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: