Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ra4o - специалист
Възможно ли е два котела на твърдо гориво с еднаква мощност - 34,9 КВт, да събират толкова различно количество вода?
Става въпрос за Демрад - Солитех 30с и Виадрус У 22. Пиша по спомен, защото пред мен в момента нямам данни, но Демрад мисля, че събираше 37 л вода и е с 5 секции, а Виадрус-а около 60 л вода и е с 6 секции.
При еднаква конструкция и еднакво използвано гориво мисля, че не би трябвало да са еднакво мощни или греша.
Питам, защото мястото ми е малко и съм се насочил към Демрад който е доста по-къс, но ако мощността му не отговаря и не мога да се стопля през зимата въобще и не искам да го видя.
Моля за Съвет
benx - специалист
Ами напълно възможно е,но в конкретния случай не е така.
Виадрус У 22 е чешки чугунен, еднореден, секционен котел - в твоя случай 6-секционен и има 45,6л.воден обем.
Демрад-Solitech 30 е турски,чугунен секционен котел - в твоя случай 5-секционен и има наистина 37л.воден обем.
Относно мощноста някой търговец те е вкарал в заблуждение,Виадруса си вади наистина около 34Kw мощност,докато Демрада дава реално около 21Kw.
Доколкото е възможен съвет от оскъдната информация,която си дал - вземай Виадруса,макар да има и други алтернативи.
Последна промяна от benx на ср май 02, 2007 7:49 pm, променено общо 1 път.
ra4o - специалист
Да не съм объркал нещо с имената, Демрада за който говоря също е чугунен секционен. Сив на цвят, ако това ще помогне за разпознаването на модела.
ra4o - специалист
benx - виждам, че си градски.
Въпросния Демрад, съм го виждал в магазина на СофиТерм, на Брезовско шосе, до бензиностанция Итали. Казвам го само за ориентация.
За какви други алтернативи говориш? :?
benx - специалист
Не си сбъркал ти,а грешката е моя.По едно и също време кореспондирах с няколко форума и резултата е налице :?
Дай малко повече инфо за помещенията които ще отопляваш,за да можем да предложим нещо конкретно
ra4o - специалист
Ето и инфо.
Двуетажна къща, без изолация с площ на отопляемите помещения около 150 кв м. Ще има 14 точки в които се включват и два бойлера по 80 л. Общата мощност на инсталираните радиатори ще е към 24 квт, бойлерите на знам по колко да ги смятам. Препоръчаха ми котел от 35 квт.
Системата ще бъде затворена с разширителен съд 35 л. Помпа Грундфос (забравих модела) с присъединяване на 1 1/4 ".
Радиатори - панелни, в баните алуминиеви (не лири).
Тръби - РЕХ - АЛ - РЕХ
Котела е на равнището на първия етаж от къщата.
Това е най-общо.
benx - специалист
Не прави затворена система на твърдо гориво.Въпреки всички защити,това си е потенциална бомба.Ако имаш финансови възможности,направи инсталацията изцяло с медни тръби.Пиши на лични за по-точна информация за котли/опасявам се да не бъде прието като реклама/

Тема "Възможно ли е това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: