Най - вълнуващия въпрос зимно време.
AlinRomania - помощник
Добър вечер на всички!

Започвам с това, че се извинявам, ако Google translate не превежда добре, но съм румънски гражданин и идвам тук в отчаяние.
Купих сива горелка и вие, нейните създатели са последната ми надежда.
В него слагаме слънчогледови пелети с царевични ядки
25 кг пелети - 10 кг царевични ядки.

Проблемът е, че не мога да направя правилните настройки за изгаряне на царевични ядки и пелети. Простите пелети изгарят без проблеми, но консумират много.
Засега използвам царевични ядки като настройки:
Мощност 3: 8 сек цикъл 115 вентилатор 35

Мощност 2: 8 сек цикъл 110 вентилатор 38

Мощност 1: 3 сек цикъл 80 вентилатор 38

Знам, че не са добри, опитах се да ги променя, но мощността ми намалява на светлината и горелката изгасва. Въпреки това стойностите на светлината са около 80-90-120, никога 170-180, както в пелетите.
Проблемът е, че водата се загрява много силно в котела достига 65, пада до 58 и от 58 до 65 отново отнема много време, така че е много трудно да се отоплява къщата.

Моля, помогнете ми, аз направих празниците близо до центъра, моля от сърце. Благодаря ви за търпението да четете.

С уважение
съб яну 11, 2020 11:36 pmAlinRomania написа:
Добър вечер на всички!

Започвам с това, че се извинявам, ако Google translate не превежда добре, но съм румънски гражданин и идвам тук в отчаяние.

Проблемът е, че не мога да направя правилните настройки за изгаряне на царевични ядки и пелети. Простите пелети изгарят без проблеми, но консумират много.

Знам, че не са добри, опитах се да ги променя, но мощността ми намалява на светлината и горелката изгасва. Въпреки това стойностите на светлината са около 80-90-120, никога 170-180, както в пелетите.
Проблемът е, че водата се загрява много силно в котела достига 65, пада до 58 и от 58 до 65 отново отнема много време, така че е много трудно да се отоплява къщата.

Моля, помогнете ми, аз направих празниците близо до центъра, моля от сърце. Благодаря ви за търпението да четете.

С уважение
На първо време, намали цикъла на 45!
После дай информация за жилището- каква площ отопляваш, има ли топлоизолация, качествена дограма?

Забелязвам и неправилните настройки на вентилатора.
По голямата мощност има повече гориво, значи се нуждае и от повече въздух.
Мощност 3 трябва да има повече вентилатор от 2 и от 1.
Измери ли капацитета на шнека?
AlinRomania - помощник
съб яну 11, 2020 11:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб яну 11, 2020 11:36 pmAlinRomania написа:
Добър вечер на всички!

С уважение
На първо време, намали цикъла на 45!
После дай информация за жилището- каква площ отопляваш, има ли топлоизолация, качествена дограма?

Забелязвам и неправилните настройки на вентилатора.
По голямата мощност има повече гориво, значи се нуждае и от повече въздух.
Мощност 3 трябва да има повече вентилатор от 2 и от 1.
Измери ли капацитета на шнека?
Тъй като районът е в Румъния, римската област Neamt
Тези настройки досега са единствените, които не спират горелката, защото тя изчерпва светлината.
Къщата все още не е изолирана, мога да се похваля само с 40 см тухлена стена.
Ако увелича вентилатора по начина, по който звучите, той остава с пламъка още по-малък и угасва.
Колко голяма е къщата? Капацитета на шнека колко е? Измери ли капацитета на шнека, както е описано в книжката с инструкции?
AlinRomania - помощник
нед яну 12, 2020 12:11 amТрифон П.Трифонов написа:
Колко голяма е къщата? Капацитета на шнека колко е? Измери ли капацитета на шнека, както е описано в книжката с инструкции?
Къщата има 210, бойлерът е 35 kw, а горелката Greyko RB30
AlinRomania - помощник
нед яну 12, 2020 12:11 amТрифон П.Трифонов написа:
Били ли сте поставяли царевица в него?
Царевица не съм горил. За да се изгаря, трябва да е суха.
Върни заводските настройки на контролера, зареждай само пелети, докато постигнеш добро горене! После може да започнеш добавянето на царевица, като променяш настройките, според наблюденията си, но с малки стъпки.
AlinRomania - помощник
нед яну 12, 2020 9:13 amТрифон П.Трифонов написа:
Царевица не съм горил. За да се изгаря, трябва да е суха.
Върни заводските настройки на контролера, зареждай само пелети, докато постигнеш добро горене! После може да започнеш добавянето на царевица, като променяш настройките, според наблюденията си, но с малки стъпки.
Царевицата е много суха.

Можете ли да ми обясните красиво каква е ролята на настройките за "мощност на изгаряне"?
Понастоящем аз съм P3 10grade P2 5 градуса P1 0 градуса

благодаря
нед яну 12, 2020 9:20 amAlinRomania написа:
каква е ролята на настройките за "мощност на изгаряне"?
Понастоящем аз съм P3 10grade P2 5 градуса P1 0 градуса

благодаря
Това е модулация.

Задал си 80 градуса температура на водата. Температурата на бойлера е 50, горелката работи на максимална мощност Р3.
При достигане на 70 градуса (10 градуса, преди достигане на зададените 80), горелката ще си намали мощността на Р2.
При достигане на температура 75 градуса (5 градуса под зададената 80), горелката ще намали мощността на Р1.

Мощност Р1 трябва да е така настроена с подаване на пелети и вентилатор, че да не успяват да се постигнат зададените градуси, а да бъдат 76-78-79.
Тоест, горелката да не постига задачата и да не се изгася.
Ако, все пак, горенето не е стабилно, по добре Р1 да е по висока, горелката да се изгаси, за да не се натрупва много отпадък, в нея.

Пример;
-задача- 80
-текуща Т- 50
-50---70- Р3
-70---75- Р2
-75---80- Р1
-80 + разрешено прегряване- Гасене.
AlinRomania - помощник
При мен сега температурата е настроена на 65 градуса.
От 60 до 65 отива в мощност 2, а водата до 65 се изкачва доста трудно.
Помпата започва на 65 и изпраща водата до радиаторите, когато тази, идваща от инсталацията, достигне 59. От 59 до 65 градуса става много трудно, по този начин, докато горещата вода отново дойде, радиаторите са достатъчно хладни

благодаря

Тема "Greyko RB30 Помощ ROMANIA" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: