Най - вълнуващия въпрос зимно време.
крум - специалист
Някой знае ли какво представлява този ключ, с който се сглобяват ребрата на радиаторите и от къде може да се вземе?
Изгърмя ми едно ребро (предпоследното) и мисля вместо да го заварявам, да си купя ново. То и заварката сигурно толкова ще излезе...
masteradmin - майстор
Иди там където продават глидери аз радиатори. Иначе изглежда точно като тези ключове които спират водата по улицата с тях ако си ги виждал.
dmi - специалист
Сплескан е във формата на правоъгълник в единия край за да влезне в нипела, а на другия край на ключа се слага рамо за да се върти по-лесно.
А от къде можеш да си го купиш......?????
От кой град си?
lyki - специалист
Самия ключ преставлява една здрава арматура около 16мм. завършваща с една планка 40/25/10мм.В другия край заваряваш една тръба или арматура за ръкохватка . Дължината и зависи от това колко глидера искаш да свалиш,но колкото по къса по добре (избягва се усукването),обикновено се прави да може да се разглобява радиатора на глидери по тройки.Самото свързващо звено представлява един (гол нопел)като до средата резбата е дясна ,а другата половина лява.Във вътрешния му просвет има две удебеления на които опира планката от ключа при завиване или отвиване.
Ако разглобяваш чугунен радиатор задължително ще тие нужен и окцижен с който да нагряваш глидера . при монтаж между глидерите се слага клингеритова гарнитура.
Не е голяма философия ,малко е трудоемко и голяма хамалогия.
catpat - специалист
Здравейте, да споделя от опит.
Един секач ми свърши идеална работа, пасва в нипела идеално, а и стената е шестстен.

Тема "Ключ за радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: