Най - вълнуващия въпрос зимно време.
netcho - специалист
Предполагам че на всеки му е минавало през ума тази дилема ? Вчера гледах в Кауфланд инвертор 12-220 -300 вата има опция 50 60 хз че доста се чудих защото ми трябва юпс неудобството е че трябва ръчно да се пусне но това не е проблем защото винаги има човек в къщи. Но не знам как ще е дали ще има проблем с помпата някой пробвал ли е????
fbr - майстор
Трябва и акумулатор да имаш. че и зарядно за акумулатора, и човек за превключване в авариен режим. В работата на помпата няма особена разлика .
PCL82 - майстор
Бягай от тези евтини инвертори. Не са подходящи за помпа, защото не дават синусоида, а правоъгълно или трапецовидно напрежение. Трапецовидното напрежение е известно и под името "модифицирана синусоида" и едва прилича на синусоида, още по малко на трапец. Получава се като правоъгълното, но има и трето състояние "изключено" между положителните и отрицателните импулси.

Помпата страда от такова напрежение и може да изгори, а често инверторите не могат да осигурат нужния пусков ток, защото мощността им е в китайски ватове.
Gek - специалист
Само изключително скъпите UPS-и изкарват хубава синусоида. Грубо за 100W модели над 250-300 лв.
Аз наскоро си купих ето този UPS:http://stilel.hit.bg/opis101a2.jpg
Хората си признават че е със модифицирана синусоида. А пък то и се разбира и по звука на помпата като мине на авариен режим. Обаче си бачка и ще бачка години наред без проблеми (съдейки по истирията на фирмата производител).
Така, че според мен за домашни цели и с "ръбата" синусоида става. Друг е въпроса, че има доста хамалогия ако се вземе само инвертор. Превключването е лесна работа - едно реле и си готов, ама за зареждане на акумулатора вече си иска малко електроника.....
netcho - специалист
Естествено с акумулатор то няма как иначе , а за зареждане ще го зареждам със зарядно за акумулатор. Истината е че не ми се дават пари за юпс 250 лв. са Интиел-ските а и не се сещам в последните 10 г . да няма ток повече от 1 ч. та си мисля за инвертор около 50лв.за него и стотина за акумулатор . То и за юпс -а трябва да се купува акумулатор и цената набъбва до 350 -400лв. Така че ако ще работи с инвертор по добре с него П.С помпата ми е Грундфос 26/4
fbr - майстор
Я виж тук продават изгодно . А пък за синусоидата: Даже инверторите за трифазни електромотори не произвеждат синусоида, а я модифицират. В противен случай, по голямата част от енергията би отивала за греене на активните елементи на инвертора.
Transporterr - специалист
има една фирма в София в младост близо до Рувекс там си взех лани заедно с акумолатор за 140 лв издържа около 4 часа и е на един сезон.С мод.синусуида (разбира се ) .
todortv - майстор
А UPS-а какво е?Автоматичен ......
DELIK - напреднал
uninterruptible power supply- това е ЮПС /UPS/-непрекъсваемо енергийно захранване
LazarGanev - "Велик майстор"
A бе да, ама не е непрекъсваемо! Някой може ли да ми каже изпробван модел, който да не прекъсва захранването - искам да захраня магнетвентил, но всички ЮПСи, към които се насочвам имат достатъчно дълго време за реакция, през което магнетвентила се затваря и се налага ръчно отваряне.

Тема "Инвертор вместо UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: