Здравейте и Честита Нова Година! Нов съм във форума, но го чета отдавна и ми помага много. Хареса ми схемата за отоплителна инсталация с котел и камина на AntonBM (viewtopic.php?f=10&t=28532). Тази година трябва да я правя. Опитал съм се да я пригодя за моите нужди. Ако може, кажете си мнението и къде съм сгрешил и забравил нещо 
За много години и на теб! Много ми хареса идеята с проточното затопляне на водата за къпане. Доколкото разбирам, разчитате на гравитчно затопляне на камината и котела, докато достигнат в режим. Но не виждам как ще стане циркулацията. По-точно в байпасите.
Доколкото съм чел тук - котела и камината работят най-добре в режим 80°С на топлата и 60°С на студената. В твоя случай не виждам как ще се осигури тоя режим. Топлата вода ще си стои горе, помпата ще почне да смуче, но по големия кръг и не виждам какво ще я накара да върви по малкия. Според мен проблема е решим с добавянето само на още една помпа. Двете помпи се поставят на входовете на студената вода в котела и камината.
Не съм специалист. Всичко, което съм научил е от форумите (и контактите ми с Антон). Така че не считай мнението ми за ОК. Ще се радвам, ако съм уцелил, но по-добре да се изкажат специалисти.
ПП. За огромно съжаление Антон е обиден от някой и отдавна не пише във форума.