Най - вълнуващия въпрос зимно време.
diduli - специалист
Здравейте !
Искам да помоля някой да ми каже как се изчислява сметката за газ ?
На газомера има 9 цифри а в сайта на овергаз като старо са дадени 4 цифри !
Та мисълта ми е кои цифри на газомера да гледам , и по колко да умножа разликата за да получа сметката си ?
Благодаря предварително !
dimitar.z - специалист
Гледаш последните 4 цифри-например 0035-означава 35 куб.м. След това умножаваш горе долу по 1,1 и получаваш сметка си в лева с ДДС.
ESPACE - майстор
На Митко мнението за последните цифри не го отразявай изобщо. Ето ти една снимка на разходомер. Последните три цифри оградени с червено не те интересуват. Те са стотици, десети и хилядни от куб. метър. Интересува те това което е в черно. А по колко да умножаваш ще питаш в газовото дружество, което ти е доставчик.

Изображение
diduli - специалист
Благодаря за отговорите ! Проблема е че моят разходомер е електронен с 9 цифри..
ESPACE - майстор
Една снимка би помогнала повече, но в най-общия случай при електронните имаш десетична точка. При някои до третия знак след десетичната точка, при някои до четвъртия. Гледаш показанията преди десетичната точка. И на двете снимки по надолу разходомерите нямат отчетен и 1 кубичен метър. На първия показанието е 0,021куб.м а на втория 0,3922куб.м.

С до третия знак след десетична точка

Изображение

С до четвъртия знак след десетична точка

Изображение
diduli - специалист
Това е !!! Благодаря ! Весело посрещане на новата година ! Живи и Здрави !!!
dimitar.z - специалист
Е, моя разходомер отчита начина по който го описах, вероятно е друг модел, лятото го смениха и още е на стотици, последната цифра е в червено и показва разхода в десети от куб.метър, но никога не я отчитат; абе все едно е като водомера ми. И така си пресмятам разхода.

Весела Нова Година.

ESPACE написа:
На Митко мнението за последните цифри не го отразявай изобщо. Ето ти една снимка на разходомер. Последните три цифри оградени с червено не те интересуват. Те са стотици, десети и хилядни от куб. метър. Интересува те това което е в черно. А по колко да умножаваш ще питаш в газовото дружество, което ти е доставчик.

Изображение
ESPACE - майстор
Митко, може ли да го снимаш твоя разходомер, че ме заинтригува?
dimitar.z - специалист
Ами прав си вярно има три цифри в червено :-D Заблудил съм се, защото никога не ги закръгляват, винаги отчитат тези в черното. Поздрави:)

Тема "Изчисляване сметка за газ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: