Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!

Предстои ми избор на панелни радиатори тип 22. Моля за мнения за предлаганите в момента на пазара производство на различни фирми: разбира се желателно е най-доброто съотношение цена - качество, включващо височина и гъстота на конвектора!!!!!

Турските са най-евтини, срещу разбира се най-рядък и частичен по височина конвектор, това разбрах след доста търсене в нета.

Благодаря и :partyman: на всички споделили информация от личен опит!!!!
sian - специалист
Колега освен височина и гъстота на конвектора, обърни внимание на теглото на един и същи размер на различни марки. Освен това и на W , много е различна при различните температури на топлоносителя. Едва ли ще се подава 90С . Виж тук http://www.korado.bg/
sian написа:
Колега освен височина и гъстота на конвектора, обърни внимание на теглото на един и същи размер на различни марки. Освен това и на W , много е различна при различните температури на топлоносителя. Едва ли ще се подава 90С . Виж тук http://www.korado.bg/
Да колега, теглото се обуславя от 'вложените' материали: тоест дебелина на ламарината от която са изработени панелите и конвекторите, както и височината и гъстотата им, които определят пък ватовете, съответно различни при различните температурни режими.

И тъй като 'сме наясно' с коректността на обявяваните технически данни в днешно време, затова започнах тази тема: с идеята съфорумци с опит с радиатори на различни производители да споделят насоки!!!

Честно казано мисля, че точно на корадо са най-добрите като съотношение цена - качество, но пусти пари, като не достигат все търсим по-изгоден, но достатъчно добър вариант.
ivanovbg - майстор
Панелните радиатори ... Взимай винаги на 2 метра дължина и 600мм височина. Така топлят и лъчисто.
strelec - специалист
Привет!
Моите са панелни, турски, името им ако не се лъжа започваше с Н... Имат 10 г. гаранция. Взех ги преди 5 г. от Алати в Пловдив. До този момент нямам оплаквания.

Един въпрос към знаещите и можещите - може ли да се махне горната решетка на панелен радиатор, за да се почисти по-добре м-ду ребрата? С уговорката това да е безпроблемно, дори и надиране на боята не желая да се получи.
MamaMy - майстор
Аз турски не бих взел. Може би при идеални условия биха били безпроблемни, но в БГ? Един приятел си направи преди 5 години парно. Когато го завършваше не му достигнаха с малко парите и направи компромис. Сложи турски на единия етаж. Реално се оказаха разбъркани, но половината са турски така или иначе. Обаче от две години живее в чужбина и си идва само по коледа. Тази година не е студена, но поради отказ на ЮПС-а, помпата не е въртяла антифриза. Отделно антифриза е менте и резултата е спукани всички турски радиатори. След като ходих да му помагам да ги лепим (не пожела да ги сменя за 7 дена в годината) установих, че са се скъсали все на точковите заварки на конвектора и то само на плочата която е била от към стената. С доста нерви залепихме почти всичко без проблем за 2 вечери. Аз обаче си извадих някои изводи. Ламарината е много тънка и нискокачествена. След праховото изглежда двойно по-дебела. При положение, че работи на 2,5 атмосфери държат, но ако е на повече :?
strelec написа:
Привет!Един въпрос към знаещите и можещите - може ли да се махне горната решетка на панелен радиатор, за да се почисти по-добре м-ду ребрата? С уговорката това да е безпроблемно, дори и надиране на боята не желая да се получи.
Според това което видях на тези, не. Може да има разглобяеми модели. Тези не са от тях. Аз даже му бях предложил да резнем 4-рите ъгъла на задния панел и направо да заварим по един болт. Остава половин радиатор, но поне конвектора му е двоен. Не пожела. До година ще ги лепи пак. Взел си е от сега Поксипол :)
strelec - специалист
MamaMy написа:
... При положение, че работи на 2,5 атмосфери държат, но ако е на повече :?...
Благодаря за отговора!
Аз ги ползвам с газов котел. Той работи с налягане 1-2 атм. и за сега държат дори с вода, а не с антифриз. А и имат 10 г. гаранция - колкото алуминиевите глидери!
geniya - специалист
Вземай турски в бели картонени опаковки и сини надписи отстрани.Бетон са, да изкарат 10 години пък после я камилата я камиларя.Цената за тип 22/600мм е 100лв/л.м.

Тема "Въпрос относно панелни радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: