• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Здравейте,
Набързо един въпрос, не ми се включва помпата за бойлера, термостата цъка нормално, като го завъртя на ръка, но помпата не работи, не съм разглабял нищо, нито проверявал ток дали има, но според практиците, кое е по-вероятно да сдаде багажа - оранжев термостат IMMIT Изображение
или помпа Грундфос BASIC 25/4?
Довечера е ясно, че ще го разбера, но ми е интересно отсега да знам :) Инак вече си купих термостат EMMETI, B2000, ама никъде по него не пише какво е, само на листовката вътре си пише марка и модел...
piron45 - майстор
Колега, проблеми не се решават с гадаене, а с проверка на място и мерене с уреди. Как очакваш някой да ти каже какво е станало без да е видял за какво иде реч.
kalin72 - майстор
Довечера ще проверя с уреди, сега само питам практиците, кое е по-вероятното да спре да работи :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако някой му разбира:

Прикачен файл

Боб.JPG
m.lukanov1951 - специалист
kalin72 написа:
Здравейте,
Набързо един въпрос, не ми се включва помпата за бойлера, термостата цъка нормално, като го завъртя на ръка, но помпата не работи, не съм разглабял нищо, нито проверявал ток дали има, но според практиците, кое е по-вероятно да сдаде багажа - оранжев термостат IMMIT Изображение
или помпа Грундфос BASIC 25/4?
Довечера е ясно, че ще го разбера, но ми е интересно отсега да знам :) Инак вече си купих термостат EMMETI, B2000, ама никъде по него не пише какво е, само на листовката вътре си пише марка и модел...
Калине,на този сивия термостат В2000 на капака на кутията пише на БГ кое за какво е ;контакта "Р" е общия,контакт "2" е за помпата за котела,контакт "1" за бойлера.Свържи "Р" и "1" и си ОК.

Според "filmatoplo" тея оранжевите са боклук и най- вероятно там е повредата, дано не е помпата.
kalin72 - майстор
Баси, аз какво питам, какво ми се отговаря :)
Чисто от практиката на Лазар, Филма, Наско и всички майстори, сблъсквали се с подобен проблем, кое е по-вероятното да спре да работи.
А, е това е, благодаря, довечера ще пия едно вино за твое здраве :)
Според "filmatoplo" тея оранжевите са боклук и най- вероятно там е повредата,
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Може помпата да е блокирала механично. - примерно.
Развиваш болта, врътваш оста с отверка и се надяваш да не спре скоро пак.
Последна промяна от abcdefghijklmnopqrstuvwxz на чет яну 30, 2014 2:16 pm, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
:roll: Абсолютно сигурен съм че е помпата , или термостата :| , а може и да нямаш ток :wink:
:goodman:
naskov - майстор
Ако в помпата не е попаднала вода си е здрава. Друга причина за повреда на Грундфоса до сега не ми е известна.
big_death - специалист
Залагам на термостата :? :prayer: :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Кое е по=вероятно да сдаде багажа - помпа или термостат?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: