Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estorm - специалист
Обемисти са и при директно хвърляне в огъня горят лудо и пушат гадно. Естествено не поддържат огъня изгарят бързо. Та мисълта ми е дали има начин да се правят на брикети и да се ползват по малко когато например искаме да разпалим или бързо да вдигнем температурата или за котел . За околната среда мисля, че е губеща каквото и да правя. Все някой някъде ги взима и изгаря. На мен идеята ми е не да са основно гориво а добавка.
brum - майстор
Повечето такива не са ли изкуствени материи? И ако са - каква е разликата да гориш стари автомобилни гуми :) ?
Lisko - майстор
разликата е че в гумите има сяра и тел и се режат по-трудно :mrgreen:
igt - специалист
Основния проблем, извън този за околната среда е, че трупат много сажди и се усеща една специфична миризма, вследствие на това от какъв материал са направени, което бе пояснено по-горе.
piron45 - майстор
estorm написа:
Обемисти са и при директно хвърляне в огъня горят лудо и пушат гадно. Естествено не поддържат огъня изгарят бързо. Та мисълта ми е дали има начин да се правят на брикети и да се ползват по малко когато например искаме да разпалим или бързо да вдигнем температурата или за котел . За околната среда мисля, че е губеща каквото и да правя. Все някой някъде ги взима и изгаря. На мен идеята ми е не да са основно гориво а добавка.
Не прави такава грешка.Продуктите от горенето на изкуствени материи са канцерогенни, не рискувай живота на семейството си.
jabata - специалист
По-добре не прави такава грешка. Първо защото миришат отвратително ако има изкуствени материали, и второ както колегата каза са силно канцерогенни.
Когато човек гори нещо, все пак трябва да мисли и за хората отвън които ще дишат това. А повярвай ми, миризмата от горенето на плат е в състояние да задуши всеки минувач. Не е като дима от дърва, един приятен.
За мене лично няма значение дали съседа гори гуми, пластмаси, найлон или плат. Всичките са силно отровни!
Lisko - майстор
jabata,
полу-съгласен съм.
По-точно за найлона не съм съгласен. Аз горя найлон с кеф и съм убеден че няма какво вредно да се получи. Виж му химическата формула и ще разбереш, че няма как да е по-вредно от горене на дърва, нафта или какъвтои друг общоприет за горене материал. Също така съм убеден че върша услуга на природата горейки найлон, вместо да го хвърлям на боклука. Едно на ръка да се научиш да отказваш найлонова торбичка в магазина, ако може да минеш и без нея (да речем купил си си 20 винтчета в кутийка - за какво ти е и торба).
Едно нещо което хората подценяват (вредата) е боядисани дъски. Е това е опасност.
estorm - специалист
Аз за отопление ползвам ток където живея. Но на вилата където се ходи понякога се чудех дали не мога да ползвам това за бързо разпалване и вдигане на температура. Наясно съм с пушека и затова споменах, че искам добавка към дървата т.е няма да се ползват тези брикети често. Наоколо няма кого да опуша в интерес на истината. Но щом е толкова вредно ще забравя за идеята. Иначе да - попадал съм на пушека от това нещо и ако ме питате бих забранил на шивашките фирми да изхвърлят това в контейнерите откъде чувалите веднага заминават в нечия печка директно. Не съдя хората дето го правят. Не са виновни, че нямат пари за дърва.

Тема "Изрезки от плат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: