Най - вълнуващия въпрос зимно време.
unamar - напреднал
В отоплителната инсталация на къщата имам следния проблем: въздух в радиаторите на 3 етаж. Къщата е на 3 етажа и на всеки има по 2 разпределителни кутии. Каквото и да опитвам въждухът не мога да го изгоня. Не става с обичайното отваряне на вентилите в колекторните кутии. Дори когато ги отворя мисля, че се засмуква въздух, а не се гони. Същото става и при опит за обезвъздушаване на радиаторите или лирите в баните (най-високата точка). Пробвах и да изключа всички останали колектори и да насоча водата към 3 етаж с помпа на максимална мощност. Отново няма никакъв ефект. Вчера единственото подобрение беше, че след източване на вода от колекторите достигна до тях топла вода, но не успя да се завърти през радиаторите.

Чакам съвети от хора, които са имали подобен проблем как да се изгони въздухът.
LazarGanev - "Велик майстор"
За да няма въздух трябва водата да е под налягане. Какъв тип е ОИ - отворен, затворен?
evrokoma - специалист
И аз имам подобен проблем.Веднъж седмично обезвъздушавам радиаторите и пак има въздух,системата е отворен тип като разширителният съд е на 2рия етаж.Проверявах всички тръби и съединения няма течове или хлабини.Къде е проблема според вас
Причините може да са много, но е добре да имаме схема за да не гадаем
unamar - напреднал
Честно казано не знам каква е разликата между отворен и затворен тип на инсталацияата?
Къде и какъв е разширителния съд? Има ли изобщо?
unamar - напреднал
Разширителният съд е в котелното помещение (мазето).
Значи затворен, червена топка?. Какво е налягането е системата?
unamar - напреднал
Да, в такъв случай трябва да е затворена. За налягането не съм гледал, но забравих да спомена, че когато пускам радиаторите на 2 и на 1 етаж там няма проблем - загряват веднага и няма въздух. Затова предполагам, че проблема не е в липсата/недостатъчното налягане. Ако ми кажете къде се гледа какво е налягането може да отида да проверя.
Ами съвсем нормално е, ако налягането е недостатъчно проблемът да се проявява на последния етаж. Котелът няма ли манометър?

Тема "Въздух в отоплителна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: