Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, интересува ме дали някой е монтирал пелетна горелка на този модел котли. Незнам дали има нови модели такива, но конкретния е старичък и вратичката му е доста малка, а разстоянието което остава за горивната камера на горелката е около 10-10.5 см. просто така са разположени глидерите. Знам само че ератото предлагат изнесен фланец при който цялата горивна камера е в него и е неефективно. Ако някой има идеи или е преправял някаква горелка за да стане на подобен котел или не му стана ясно какво точно питам да пише.
filmatoplo - майстор
Ако толкова държиш да монтираш горелка на този котел , става по този начин -котела се повдига на метална кутия 40 сантиметра , дъното на котела се реже предварително с отвор колкото е нужно , на долната метална кутия се поставя се поставя пелетната горелка , врата за почистване и пепелник :wink: .Горелка Грейко ще стане за случая .
naskov - майстор
Имам монтирана ератовска горелкаГП 32 на такъв котел. Използвал съм фланеца, който предлага Ерато. Фланеца се нагрява доста, но при добро желание може да се изолира.
Благодаря за бързите отговори. Ами не че държа на всяка цена, но имам приятел, който притежава котела и просто пита дали има варианти. За ГП-тата представителя им за нашия район каза, че не е ефективно, опитвал и с изолация ама не били доволни клиентите. Та за преработката на котела. И ние гледахме Грейко. В спецификацията пише ф108 на горивната камера( предполагам че е външен размер) става въпрос за РБ20 или нещо подобно. Пуснахме запитване дали тази камера не може да се скоси в горния краи с 10-15мм, отговориха ми не.
Та Филме ти как мислиш дали ще е проблем?
И дали ако се подигне котела, горелката Грейко не може да се монтира в долния край на долната вратичка на котела и горивната камера да влезе между дъното и глидерите?( пак ще се пробие дъното, просто дали там може).
Благодаря предварително за това, че си губите времето да ми обяснявате :)

Тема "За монтаж на пелетна горелка на Viadrus U26 Hercules?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: