Най - вълнуващия въпрос зимно време.
skuzo - специалист
Здравейте,някой може ли да ми помогне, циркулационата помпа както си работеше предните дни днес спря да върти(така си мисля).системата ми е отворена и почна да върти през разширителения съд.помпата се чува че работи.развих болта който е за обезвъздушаване и се чу ,че тръгна но за момент падна температурата на котела,стопли радиаторите но за минута и пак спря.Какво да правя?Помпата е хоризонтална на долната тръба на котела е захваната посоката на циркулиране е към котела.Ако нещо съм забравил да пиша....днес смених инсталацията която беше до помпата,че беше стара да не би нещо там да има значение?
igt - специалист
На първо време напиши вид и модел на помпата, от кой град си, захранването директно ли е и пр. въпроси, които ще допринесат за добрата информираност на посетителите тук. Провери крановете, почисти филтъра...
Преди може би месец имаше подобна тема за циркулационна помпа. Ползвай търсачката.
Успех.
tysonlkr - специалист
Щом си правил промени по системата значи причината не е в помпата.
Имаш въздух в системата и трябва да го изкараш по някакъв начин от там :wink:
В много теми е писано как се обезвъздушава системата. Първо обезвъздушаването се прави при студена система (незапален котел). Отваряш всички кранове и обезвъздушители където имаш и наливаш вода. Като потече вода от всички обезвъздушители пускаш помпата на студено и пак отваряш да изкара въздуха. И чак като си сигурен че водата в системата циркулира, запалваш котела.
Това е принципа. Успех :!:
skuzo - специалист
Помпата е марка DAB,захранването ми е директно,днес ми казаха да пробвам да отвия винта за обезвъздушаване,там да захвана с една отвертка другия вътрешен болт и се видя,че помпата не завърта силно.От там разглобих помпата почистих я малко(нищо и нямаше),напълних системата на ново,тръгна перфектно топла вода,радиаторите топли но....след 30 мин. пак всичко на ново спря да циркулира :sad: За обезъздушаването мисля ,че ако не е направено няма да затопли радиаторите.Друго което забелязах регулатора за клапата за въздуха на котела е доста загрял той има ли допир до водата?Котела е дакон дор 16.
skuzo - специалист
Друго което се сетих да кажа имам 4 радиатора,бойлер и лира,всичко е вързано на отделни кръгове.
LazarGanev - "Велик майстор"
skuzo написа:
системата ми е отворена и почна да върти през разширителения съд.помпата се чува че работи.развих болта който е за обезвъздушаване и се чу ,че тръгна но за момент падна температурата на котела,стопли радиаторите но за минута и пак спря.
Две тръби ли отиват до РС? Почисти филтъра преди помпата
skuzo - специалист
До РС отива една тръба и другата излиза на вън да се излива.Нямам филтър преди помпата.
skuzo - специалист
Днес в Сливен има пазар мисля да отида да си взема друга помпа(използвана),не знам какво да пробвам вече.Моята помпа е на 3 месеца в гаранция но докато я пратят има почивни дни и ще стане 20 дена :sad:
LazarGanev - "Велик майстор"
Значи нищо и няма на твоята помпа, просто не е вързана както трябва. Като си купиш нова помпа ще разбереш
skuzo - специалист
смисъл как не е вързана както трябва,досега как си вървеше?

Тема "циркулациона помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: