Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marto_tkd - напреднал
Здравейте, новак съм тук, прегледах доста теми, търсейки идея как да използвам излишната гореща вода. Нека тези от вас, които имат някакви реализирани идеи да споделят. Предварително благодаря :)
vladilen - специалист
отопление на басейн
jabata - специалист
Да ти имам проблемите :-D Ами продавай я. :supz:
Майтапа на страна, за да имаш излишна гореща вода нещо не е наред, и трябва да потърсиш и ликвидираш причините (ако може), а не да отстраняваш следствието.
Сподели парно ли е, бойлер ли е? Какво е.....едва тогава ще получиш и конкретен отговор.
stiv1961 - майстор
Може да е сондаж :? Имам комшия, на който водата от сондажа е около 45 градуса.
marto_tkd - напреднал
Става дума за вода от слънчев колектор. 160 литров бойлер е, ползваме го 3 души (т.е. 1 човек и 2 жени); Когато жените ги няма - не успявам да изчерпя всичката вода. А минава 80 градуса. Не ми е сериозен проблем, но просто ми се иска да направя нещо с този ресурс. Живея в апартамент, последен етаж и разполагам с покрива над мен :)
vladilen - специалист
пералня съдомиялна...
а можеш да къпеш и комшииките... :tonqe:
n.ganev - майстор
От къде си? Да ти пращам жената и децата кога си сам / ама синковица взе много да яде /, че при мен са 2бр. СК и 2 бойлера единият 120л. другият е 130л. и по някога е на ръба. Е и майка ми е при мен. Но сериозно - трябва да се помисли нещо, че е грехота да се прахосва нещо дошло в повече от " горе ". Праскай един басейн на покрива, а с временна конструкция може да стане и като закрит но задължително временна за да си нямаш тревоги от добри съседи. Съгласно ЗУТ за временни конструкции не се изисква разрешително за строеж.
jabata - специалист
Това вече си е проблем. Ако намалиш панела, когато ги няма жените ще имаш достатъчно топла вода, когато са там, ще имаш недостиг :-D
В случая единствено се сещам за по-голям бойлер. И да връзваш пералнята и съдомиялната към него.
Insight - напреднал
Ако имаш лесен достъп до соларния колектор, можеш да го покриваш частично, когато женурята се изнесат.

Друго лесно решение няма.

Тема "Излишък на гореща вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: