Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batkoradko - специалист
Колеги имам няколко трипътни винила с ел.задвижки и ми се ще да ги използвам не по предназначение, но не ми е ясно как се управляват. Моделът им е ESABE ARA600 или нещо подобно. Ще съм Ви благодарен да ме светнете и дори как мога да го използвам за слънчев панел, който да ми подгрява бойлера. Същия има водна риза и е вързан към камина. :?
vrangelov - специалист
batkoradko написа:
Колеги имам няколко трипътни винила с ел.задвижки и ми се ще да ги използвам не по предназначение, но не ми е ясно как се управляват. Моделът им е ESABE ARA600 или нещо подобно. Ще съм Ви благодарен да ме светнете и дори как мога да го използвам за слънчев панел, който да ми подгрява бойлера. Същия има водна риза и е вързан към камина. :?
Не се разбира, дали има вече сл. панел или е само идея. На твое място не бих ги използвал не по предназначение. Ако наистина си "на шест" с парните инсталации, защо не ги монтираш по предназначение?
batkoradko - специалист
Слънчевият панел е все още идея. Със сигурност ще го бъде, но си мисля дали приз зимата ще мога да го впрегна да ми подтопла антифриза в системата на 10*-15*. По този начин ще избегна първоначалното затопляне от 5* до 15* всеки петък. Другата ми нестандартна идея е тези вентили да ги използвам за капковото напояване, което си правя в момента и се налага да монтирам сверични кранове с ел.задвижки.
filmatoplo - майстор
:) На първо време ги снимай , пиши дали работят ,колко волта са задвижките , разумна цена и ги продай :wink: .
vrangelov - специалист
Много ми е непонятна идеята с трипътния вентил и мотора. Не ми се струва удачно вентили за по 100 лв. със задвижки за по 200 лв. и управлене за 500 лв. да заменят електромагнитни клапани за по 30 лв. и управлене за 100лв. Цените са приблизителни! Освен всичко, едва ли първите са пригодени да ги пече слънцето или да стоят в шахти.
Това с панелите също ми се струва безсмислено, но ти си знаеш. Ако все пак ти се занимава, можеш да сложиш от онези седмични програматори, петъците да пуска помпата на котелната серпентина принудително, за да може, ако има събрана топлина в бойлера, да я прехвърли към котела.

Поздрави!

Тема "как работи трипътния вентил ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: