Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Energyx - специалист
Готов съм с тръбите /медни/ и радиаторите /алуминиеви/ на старото ранчо. Всеки радиатор е с термостатен вентил Ханиуел. Затворена инсталация, 18 кВт, 100 л, денивелация 5 м. Котел Bisolid saver coal, основно на дърва. Тъй като няма да се ползва постоянно, предвиждам 15 % пропилен-гликол. Това изключва автоматична пълначка. Възможни са чести зимни стартове при температура от 0 градуса . Тъй като искам да се подсигуря максимално срещу течове , моля съфорумците с голям практически опит да дадат съвети за качествени модели за арматурата около котела, а именно:
-разширирителен съд с качествена мембрана
-кранове /има и комбинирани с филтър ?/
-байпасен клапан
-автоматичен обезвъздушител /Lazar Ganev е писал на някои места с кран/
-предпазен клапан по налягане /патил съм с един по друг повод-забравя да спре/
-предпазен клапан по температура /по-евтини от 120 лв. не видях :? /
-или комбиниран на мястото на горните два/четох оплаквания на Naskov от такъв, а и не видях модел на 2,5 бара, иначе цена-57 лв.
- къде може да се намери трипътен термостатен ESBE на добра цена /гледал съм в Интерметал/
Това е за сега.
naskov - майстор
Моите съвети:
-Разширителен съд CIMM
-Сферични кранове със щемпъл "Произведено в Италия". Марката няма значение
-Автоматични обезвъздушители IMT
-Предпазен клапан по температура-и WATSS и HONEYWELL ми са текли :)
filmatoplo - майстор
Armatura -Emmeti ,Djakomini ,Honywell ,Herz , Oventrop . :wink:
Energyx - специалист
Този трипътен термостатичен http://www.thermoeconomic.com//download ... 013-10.pdf - стр. 54, заменя ли пълноценно тези http://intermetal.bg/wp-content/uploads ... 5.2014.pdf -стр. 20 ?
140 лв. за ESBE срещу 92 лв. BRV ?
syncho - майстор
Като взимаш кранове дори и италиански да са има два вида - нормални и т.н. heavy duty - т.е. с по-дебела стена.

Тема "Питане за качествена арматура за ОВИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: