Най - вълнуващия въпрос зимно време.
customer7 - помощник
Здравейте,
Местим се в ново жилище и сме решили да се топлим на ток (сега сме с камина с водна риза) и евентуално да направим камина с въздуховоди. Днес идва майстор, който ми отказа да монтира камината. Получава се така че камината ще е в центъра на помещение което е около 25 кв.м. и от него трябва в две противоположни посоки да тръгнат въздуховоди. Неговият довод е че на всеки въздуховод трябва да се монтират вентилатори, които по негови думи ще са много мощни и ще въртят въздуха много бързо. Каза че най-слабия ветилатор е 200 м3. Дължината на двата въздуховода ще е около 7м за единия и около 4м за другия като ще са на тавана. Знам че е правилно нещата да минат през коридора, но нямам 15 см. които са необходими за въздуховодите.
Моля за помощ и съвет, може ли все пак да се направи с някакви вентилатори вградени във въздуховодите без централен.
romanpm - майстор
Може би не си попаднал на човека , пробвай нов , бъди оптимист ! Аз имах подобна система , но след пожар се наложи да се откажа и минах на конвектори и радиатори :)
customer7 - помощник
romanpm написа:
Може би не си попаднал на човека , пробвай нов , бъди оптимист ! Аз имах подобна система , но след пожар се наложи да се откажа и минах на конвектори и радиатори :)
Надявам се пожарът не е бил от въздуховодите?

Тема "Камина с въздуховоди проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: