• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ekondev - напреднал
направих горна водна риза на камина Praty, но сега при загряване на камината се чува едно пукане и гърмене което е плашещо. Системата е вързана последователно старите и новата риза
прочетох всичко в този форум и никъде не намерих за моя проблем

моля за помощ

дали трябва да разделя двете ризи в две отделни

или да сменя помпата която е Grundfost IP42 Clas F
filmatoplo - майстор
Аз съм писал за монтиране на допълнителна риза в Прити с водна риза , под фурната , новата риза е свързана в паралел .От като съм направил инсталацията -Не съм имал никакъв въздух по радиаторите , не съм имал никакви шумове , доливам вода когато се сетя или веднъж в годината .След като на мен не ми е правила проблеми , не мога да кажа къде е вашия :? , явно нещо правите нередно .
jorkataG - специалист
Въздух в ризата прави това нещо.
jabata - специалист
Много е важно с каква форма е ризата, и къде са изводите за водата. Ако в ризата се образува нещо като джоб в който да се задържа въздуха тогава е напълно възможно да става това.
Минимума без схема, трудно може да се каже дали е това проблема или не.
Дори и да сложиш 2 помпи за всяка риза, ефекта според мене ще е пак същия. Задържа ли едната риза въздух, то винаги ще го задържа, дори и да е отделена от другата.
filmatoplo - майстор
Веднъж ми се случи така на купешка печка с водна риза , модела не го помня , имаше много тръби 3/4 под ризата там където е пламъка , е тая печка винаги издаваше едни звучци и вдигаше първоначално над 80 гр въпреки че помпата се включва на 50 , накрая май намалях температурата на включване докато извади 50 гр вместо 80 , един два пъти май прегря тръбите с ал вложка :wink: .След това хората се научиха да я кладят по леко в началото -не се разбра явна причина :? :) , не беше и от въздух .
jorkataG - специалист
На камината /вече бивше отоплително тяло/ като дигнеше къмто 80-100 гладуса ми правеше така докато пусна въздуха от обезвъздушителя но това го правеше само в началото щото явно събираше въздух но като си я карам кал линейка на цензура и се оправи и не правеше тез номера. Ако имаш кран на изходната тръба след обезвъздушителя го попритвори и отвори обезвъздушителя но това на топла камина а не завираща.
ekondev - напреднал
сега схемата е такава на ризата на номер 1
и мисля че в предния край не може да завърти водата и тя завира
и в понеделник ще я връщам да я направят по номер 2

или мислите че от въздух вътре в ризата
ekondev - напреднал
опс ето и снимката

Прикачен файл

1111111.png
1111111.png (8.61 KиБ) Видяна 2468 пъти
filmatoplo - майстор
В моята имам такива прегради :supz: , понеже е само 4 санта висока ризата , ползвах шина 4 по 40 мм. :wink:
ekondev - напреднал
мерси филма, ще я върна да ми завъртя наново
но в твоя пост никъде не си дал скица как си я направил

ще пиша после дали пак завира
  • 1
  • 2

Тема "проблем с добавена водна риза на камина Praty" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: