• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Изпадна ми тази помпа,но не ми е ясно как сменя скоростите :?
Ahmakov - специалист
Unter dem Anschlussdeckel gibt es 2 Dipschalter. Damit kann man die Stufen einschalten.

Dip 1 aus Dip 2 aus Stufe A 2,5m 2,0m³
Dip 1 aus Dip 2 ein Stufe B 3,2m 1,2m³
Dip 1 ein Dip 2 aus Stufe C Maxleistung
Dip 1 ein Dip 2 ein kleinste Stufe 1,2m 1,3m³

Gruß
kuuuuuul - майстор
Тава го видях,но предполагам че трябва да се сменят автоматично по някакъв начин.
hidrazin - майстор
Не се сменят автоматично. Преди да ги цъкаш тези ключета изключи напрежението към помпата. Това преди всяко превключване. Иначе има голяма вероятност да замине. Ако все още е здрава де.
:partyman:
filmatoplo - майстор
:wink: Сина ми преведе -ключе 1 и ключе 2 се местят в позиции А,В,С и минимална , със съответните дебити :wink:
kuuuuuul - майстор
Добре де,какъв е смисъла от електрониката вътре и толкова сложно да се сменят скоростите като можеха да сложат една врътка от горе като на другите помпи. :?Иначе не са ключета а една малка врътка за отверка.
Ahmakov - специалист
Извинявам се за немския...
Двигателите са с вграден честотен конвертор и сензор за налягане.
Автоматично поддържат зададената стойност на налягането.
kuuuuuul - майстор
Аааа.най после отговора който чаках :prayer: :partyman: А каква ни е ползата от тези неща :?
kozl - майстор
Икономия на енергия и на износване на помпата. Само че икономията от енергия я усетиш, я не, а колко ще работи помпата божа работа, та какава е ползата от тоя файда като нема келепир :?
Примерно работи един радиатор помпата е на бавни обороти, пускат се още радиатори помпата ускорява обороти, увеличава се дебита.
Ahmakov - специалист
Получаваш намален разход на ел. енергия и повишен комфорт.
С такава помпа, системата ще ти е балансирана във всеки един момент.

По принцип, помпите ххЕ имат възможност да бъдат конфигурирани и управлявани в режим на поддържане на постоянно налягане, постоянен дебит или постоянна температура.
Друго характерно за тях е, че се самообучават, като трябва да се оставят да работят поне една седмица, без да се пипат, за да се самонастроят към конкретната инсталация. Има и опции за насртойка, в зависимост от вида на инсталацията.

Преди имаше възможност, сега не знам как е, след издържан онлайн тест, да получиш достъп до цялата гама продукти и съответната документация. За BG май я няма и не е зле, ако владееш някакъв друг език, да се регистрираш от някъде другаде.

Дано съм бил полезен.
  • 1
  • 2

Тема "Как функсионира помпа Grundfos UPE 25-25 SELECTRONIC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: