• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladyyan - помощник
Точно преди сезона смених един радиатор. Майсторите ме убедиха, че старият ми термовентил не работел както трябва и по-разумно било да го сменя. Смених го с Honeywell, като добри. Само дето термоглавата не иска да изключва радиатора. Единствено като го завъртя под 1, чисто механично започва да спира. Игленият клапан е нов, иглата си работи. След като и механично се спира, значи не следва да има проблем. Смених термоглавата с друга чисто нова и ситуацията е пак същата. Термовентилът не спира радиатора. Някой има ли идея какво още да направя. Защото е малко неприятно баш сега да седна да сменям игления кран. Старите ми вентили си бяха Herz и си работят прекрасно.
MamaMy - майстор
Да не си му обърнал посоката?
LazarGanev - "Велик майстор"
Сигурно имат различен ход - Хъниуел имат терм овентили и глави с ход 2,5 и 4мм. Твоят вентил щом е Херц може да не си пасват
vladyyan - помощник
Нямам представа каква му е посоката. Но започва да ме гризе съмнение, че игленият клапан не е подходящ за тази глава. Сега гледам на картинките как изглежда логото на Honeywell и моето. На моето пише, че е италианско. Просто не е истина. Чудя се сам на себе си откъде ги намерих тези юнаци.

Прикачен файл

P1180069a.jpg
vladyyan - помощник
Новата глава е Honeywell. Старата е Herz и тя изобщо не може да се завинти към новия игления кран. Различни са диаметрите на монтажната гайка. Изобщо се смениха в комплект термоглавата и крана.
filmatoplo - майстор
Врътката се регулира , отзад има едни щифтчета които се вадят и преместват .
vladyyan - помощник
Нещо тези щифтове не мога да ги видя. На снимката, която съм постнал се виждат двата ограничителя за 0 и 5, ама не ми се вярва, че те се вадят.
VLADO66 - майстор
Има глави с пълно затваряне и такива само до предпаване от замръзване +5гр. На Херц ограничителите са под пластмасовата врътка.Тя се сваля като се развие един ситен шестограм върху нея.
Energyx - специалист
vladyyan написа:
Единствено като го завъртя под 1, чисто механично започва да спира.
Това ме навежда на на мисълта, че има вероятност при 3,4 и 5 да не е достигната съответстващата околна температура.
vladyyan - помощник
Energyx написа:
vladyyan написа:
Единствено като го завъртя под 1, чисто механично започва да спира.
Това ме навежда на на мисълта, че има вероятност при 3,4 и 5 да не е достигната съответстващата околна температура.
Точно така се държи термоглавата. Само дето температурата в помещението си е достатъчно висока. Около 22 - 24 градуса. И останалите радиатори си се изключват. От тези Honeywell две чисто нови термоглави слагам, не действат. Няма логика и иглата да е с неподходящ размер, защото иначе нямаше да затваря механично като се постави на нула. Подложих стотинка и тогава още на 5 се изключи :).
Изобщо държанието е все едно термоелементът няма сила да натисне иглата за да затвори. А иглата си е доста свободна. Нямам проблеми дори и с пръст да я натисна за спиране.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с термовентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: