Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iva6ki - специалист
Имам руски стоманен котел 14кв.Трудно изкарва 3часа с едно зареждане.Искам да му сложа регулатор
за тягата но понеже няма по него къде мислех на изхода на топлата вода и да взема по дълга верижка.
Като ще преправя вратичката за въздуха.Извода за топлата вода е 2 цола и слагам редуктив на 1цол
и тройник на 3/4 в който ще бъде котелния термостат.
Въпроса ми е понеже съм пред копуване дали ще сработи така направена системата. :?

Прикачен файл

kotle0.JPG
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако имаш котелна помпа - никакъв проблем да го монтираш така. Ама остава по-важния въпрос - какво ще управлява този термостат - трябва да правиш клапа за въздуха на долната вратичка.
VLADO66 - майстор
Допълнителна вратичка на долната ,отваряща се нагоре,но трябва да уплътнява добре.
iva6ki - специалист
Вратичката ще се направи,помпа има Grundfos 25/6 мисля.
Притеснявах се дали ще управлява корекно горивния
процес имайки предвид местоположението, но
сигурно е въпрос на настройка после.
А някой знае ли какво тегло може да вдига термостата
да не прекаля с теглото на вратичката.
VLADO66 написа:
Допълнителна вратичка на долната ,отваряща се нагоре,но трябва да уплътнява добре.
Гледах в инстр. за употреба на Honeywell /термостат/ там дават вратичката че се оставят 2мм след като се закачи,
или аз греша :?: http://www.honeywell-bg-catalog.com/eca ... fr124.html
VLADO66 - майстор
Горните отвори ги запуши,а отдолу режеш отвор 10см. висок и 20см.широк и правиш вратата от 4мм.ламарина.Отстрани направи борд от арматурно желязо 4-6мм.и го обший с заварка.Отзад на отвора може да направиш щит с наклонена ламарина.Виж колко ти е дебела водната риза и дали отстрани не може да завариш една муфа да стане като фабричните котли.
LazarGanev - "Велик майстор"
[quote="iva6ki"]Вратичката ще се направи,помпа има Grundfos 25/6 мисля.
Притеснявах се дали ще управлява корекно горивния
процес имайки предвид местоположението, но
сигурно е въпрос на настройка после.
/quote]
Много правилно се притесняваш. Помпата която имаш е за отоплителния кръг, тя трябва да включва на 60*С. Ако имаш трипътен термовентил и помпата е на котелния кръг и да върти постоянно водата в котела - тогава няма проблем, ама предполагам, че няма да го направиш така и котелния термостат няма да мери коректно температурата.
iva6ki - специалист
Помпата е Grundfos UPBASIC 32-6 180, монтирана на студената вода като присъединителните
холендри са на 1 1/4 до котела е 2 цола 30см парче.Помпата е с контактен термостат
настроен на 55 градуса ако трябва ще го дигна на 60.За съжаление нямам възможност
на този етап да монтирам трипътен термовентил.
Идеята като цяло ми е най вече да намаля курсовете до котела :lol: и да има по
равномерна работа.
VLADO66 - майстор
Ползвам термостат на Ханиуел и съм много доволен-градусите ги отсича точно и рамото е с голям ход.
iva6ki - специалист
VLADO66 написа:
Ползвам термостат на Ханиуел и съм много доволен-градусите ги отсича точно и рамото е с голям ход.
+1
Просто се чудех никъде не пише теглото което може да вдига или
дължината на хода на рамото за да прецизирам вратичката
VLADO66 - майстор
Хода на рамото е 8-10 см. вратичката която ти препоръчах да направиш ще я вдигне.

Тема "Въпрос за Стоманен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: