• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
В общи линии усещам и с ръката на радиатора колко е темп. на водата,но се чудя ако закача на тръбата на контролния ми радиатор който е винаги отворен на 100% едно такова термометърче дали ще дава що годе достоверна информация за температурата,то е ясно че няма да отговаря напълно,но ще коригирам с необходимата разлика наум стига поне показанията да са константна величина :idea: Та да питам някой имал ли е досег с такъв термометър !?
http://www.shop.bg-maistor.com/termomet ... 120-detail
По принцип обмислям идеята за web камера със светодиоди която да ми предава картина от дисплея на горелката ,но докато стигна до там може да ползвам тази евтина алтернатива ! Знам че най-добрия вариант е да си изнеса управлението направо в къщи с удължение на кабела,но някак не ми се прави това докато горелката е гаранционна !
naskov - майстор
Тези термометри, които се закрепват с пружина дават горе долу точна информация, когато е закрепен на метална тръба най-малко с диаметър 11/2". На по-малка тръба, поради недобрият контакт на термометъра дават разлика 10-15 градуса надолу. По добре си вземи електронен термометър със сензор на кабел.
idunno - специалист
Като гледам линка, колега, контактният термометър струва 8 л., моят, който ми трябва за "достоверна информация" е 200лв..Може ли да попитам що за достоверна информация търсиш с 8 лв., на радиатор, който е контролен, защото е отворен на 100%,ами то в панелните блокове всички радиатори са контролни тогава :-D.
filmatoplo - майстор
Послъгват малко, но като се застои температурата постоянна я отчита що годе реално.
idunno - специалист
Едно време едно такова послъгване доведе до грешно заклюение, оето коства на една фирма доста пари.Затова се говори за контролни измервателни уреди, калибриране, стандартизация.не може да снемат стойности с уреди...абе какво има да коментирам, като един цял раздел е посветен на евтини боклуци.
Svezar - специалист
Имам предвид че като погледна в котелното че е 65 градуса а на този е 55 ще знам колко да си слагам отгоре стига винаги да показва една и съща разлика,не ми трябва да ми показва реалната температура на водата с точност до градус !
fbr - майстор
Един иска да знае дали температурата му е 22,56 градуса, друг иска да му е топло, хора всякакви, мераци също.
Energyx - специалист
http://stil-el.com/index.php?page=shop. ... &Itemid=90
Хем показва, хем включва и изключва нещо -ако трябва. Верно, не е баш контактен, но се адаптира.
За да не отварям нова тема ще питам тук.Има ли комбиниран термометър/манометър койито може да се монтира директно на входа на радиатора или на самият радиатор ?
Energyx - специалист
Колкото искаш-напр. http://www.water-technic.com/termomanom ... quot-p396/. Монтираш го на един тройник и си готов. За практическа полза-съмнявам се.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за контактен термометър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: