• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 87
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
В друга тема подхвърлих идеята, но сега отварям темата защото доста колеги споменават за присадка на това управление на различни горелки и струва ми се, че съжителството се отразява добре по изказванията на ползватели. Утре ми предстои присадка на гореспоменатото управление - родно Българско, на едно Фероли Р7.
Предлагам да споделяте опит на какви горелки има монтирани и какви са резултатите.
plamenmaistora - специалист
Колега Ганев аз сьм с Натурела 3,3/3,2 сьс самоделка работи перфектно.за феролито няма да има проблем,много лесно се настройва.
iceheart - специалист
:-D Всички които ползват форума са нясно каква е моята горелка, то цяла тема съм пуснал за тях. Това е в кръга на шегата, а сега по темата. На моето Ferroli P7 направих смяната на контролерите още миналия сезон за тест, но тогава имаше още какво да се желае от контролера. Тази година натурела пуснаха новия контролер NPBC V3M с разширени функции и допълнителни менюта и нещата станаха много много по-добре (има още някой неща които бива да допълнят и контролера ще стане уникален). Смятам да им споделя какво според мен могат да допълнят и се надявам да го вземат под внимание. Направих си доста тестове върху моята система и мога да кажа само положителни неща. Много е функционално и покрива почти всички нужди на една система. Цената е нормална и вложението за една такава смяна е абсолютно поносима за всеки. В най-скоро време ще има още няколко смени на контролери на други марки горелки и ще давам инфо. Сега следва да нащракаме по някоя снимка или видео за да украсим малко темата. :-D Настройката е лесна тъй като иваш заводските параметри, имаш и параметрите на клиента задаваш тези които смяташ, че работят по-добре на съответната система и донастройваш за да я оптимизираш максимално. Единствено трябва да се съобразиш кои степени да използваш, защото този контролер има 3 степени + 1 поддържаща.
filmatoplo - майстор
От кога чакам снимки, един клиент и той чака, не вярва искал да види. :)
montoya - майстор
И каква му е цената на това нещо NPBC-V3M
alx359 - специалист
Идеята ми харесва. Обмислям обаче да оставям Интиелския (Bisolid GP) и да сложа Натурелския в отделна кутия, но свързани паралелно (само един on-off-on switch ще трябва, по всичко личи) така, не ще се нарушава гаранцията и ще има и възможност после да се сравняват как работят (а и Натурелският ще може да си остане за следващ пациент ;)
kalin72 - майстор
Дали е добър вариант да се вземе някаква стара, но желязна (всеядна) горелка (примерно втора упортеба), и да се върже с управлението на Натурела? Целта е да се получи максимално евтина, но и максимално икономична горелка.
Например тук поляците предлагат главата на APR горелката, за 300 лева:

http://www.sklep-witkowski.pl/m-6/p-191 ... wego-25-kw

Какво още ми е нужно, само шнек с двигател+вентилатор ли?

Какво мислите по този въпрос?
filmatoplo - майстор
и запалка ще ти трябва, за догодина и аз трябва да имам за притито, така че ще търся компоненти, но при мен ще са по миниатюрни.
n.ganev - майстор
Снимки ще има. За сега мога да снимам разкардачената история. Нещо стана с куриерите и ще получа в понеделник пратката. Добре, че имам едно Ферари под ръка та го сложих на човека и действам по болният пациент :-D .
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 87

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: