Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравийте, трябва да боядисам камината, миналата година използвах термоустойчив спрей и въобще не съм доволен ! От изпаренята на спрея всичко се очерни , плочките , дограмата , бар плота ,бялата техника абе ужас , за стените да не говоря !! Като искам да подчертая ,че около 5амината бях обрепил с вестници и картони, това се случи само от изпаренията ! Сега стените са прясно пребоядисани и не мисля да ползам пак такова нещо !
Онзи ден ми се наложи да боядисам един метален детайл , боядисвах в затворено помещение с най-обикновен спрей матов черен цвят и нямаше чернилка нито по стените (бели) нито по шкофовете . Та се замислих мога ли с такъв спрей да боядисам камината, или няма как тъй като не е термоустойчив ? :? :o
kr1100 - майстор
[quote=Cash_Та се замислих мога ли с такъв спрей да боядисам камината, или няма как тъй като не е термоустойчив ? :? :o
[/quote]

Каква е камината и цвета и ? Ома боя за печки черна .
Термоустойчива боя и има нещо дето се нарича четка, а друго валяк.
От кое село си ?/ Ако си от Варна да те насоча/.
Няма ли у ваше село железарски работилници / улуци, тръби/ ?
Те огъват и кюнци за печки и ги боядисват с термоуст . боя. Почерпка, договорка и въпроса е решен.
Ами обикновенна камина с водно риза , черна на цвят ! Не съм от Варна . Значи аз ходих да търся боя , и ми предлагаха най розлични видове , попринцип търся спрей , но както съм написал си изпатих с подобна боя , от изпаренията стана мазало дори и друга марка да купя пак става същото явно са си направени да боядисваш навън , а аз не мисля да разкачам камината ! Иначе обикновенната термо да мажа с четка ще има следи и няма да се получи ефекта като със спрей ! Посаветваха ме да купя авто боя , че били с висока термо издражливост
П.с баба ми едно време мажеше с паста "щъркелче" но първото палене ставаше ужасс от дим !
Та с обикновенна или авто ще стане ли ? Тя камината с водна риза не развива голяма t . :partyman:
mkocev - напреднал
Не знам дали правилно тълкувам написаното, но щом след боядисване миналата година, пак има нужда от боядисване, значи основният проблем на спрея не е мъглата (изпаренията).След като е изкарал макс. година.... Гледал съм такива спрейове и съм мислил за евентуална употреба, но явно не става. Каква марка беше въпросният спрей?
Ами налага се боядисване защо след , ремонт и пребоядисване на стени майсторите не са я опаковали и са я напръскали с латекс ! И след като го поизчистих с мокър парцал останаха петна . Иначе два спрея изпробвах единият беше 18лв лв другият 10,50 от железарията ги бях взимал ,двата имат еднакъв ефект . И след двата имаше боя навсякъде , даже като се къпах от косата ми течеше чернилка, все едно съм се пръскал мене си ! Това не ми се е случвало с обикновен спрей, явно всички термоустойчиви са предназначени да пръскаш на вън ! :tonqe: :partyman:

Тема "Боядисване на камина с водна риза" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: