Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex63 - специалист
Здравейте!
Някой има ли идея как можем да почистим комина и по-скоро тръбата на камината към комина при положение, че е вградена в стена?Някога в обикновените печки слагахме нафталин или други смеси продавани по магазините и като се вдигаше по-висока температура се почистваше и комина, но сега ме е страх да поставям в камината нафталин или каквото и да е да не пукна стъклото при рязкото вдигане на температурата.
Предварително благодаря за изпробвани идеи!!!
Andri01 - майстор
"Flammat" - прахчета,точно за тази цел! Гори със синкав пламък, слага се по едно на седмица/ горе долу/!
alex63 - специалист
Andri01 написа:
"Flammat" - прахчета,точно за тази цел! Гори със синкав пламък, слага се по едно на седмица/ горе долу/!
Благодаря, открих го, продават го в интернет, а мога ли да си го купя от магазин-в коя верига го има евентуално?
Andri01 - майстор
"Пикадили",аз от там го вземам,но мисля,че съм виждал и в "Била".
П.С.: Преди 1-2години ти не се ли интересуваше от "серпентина ,ама само за бойлер"? Или греша :)
alex63 - специалист
Andri01 написа:
"
П.С.: Преди 1-2години ти не се ли интересуваше от "серпентина ,ама само за бойлер"? Или греша :)
Благодаря още веднъж!Не, не е грешка, интересувах се, но си и намерих майстор и сега имаме камина
с топлообменник на въздуховода.Мога да споделя, ако има интерес.
Andri01 - майстор
Ако искаш пиши на лични,да не спамим темата. А аз мога да ти пратя снимки на серпентината, която направих и работи безупречно. Помниш ли в един друг"форум" ,един многознайко дето ни обясняваше ,че"няма такова животно",че не може да стане? Е,стана и то не лошо,нали?:).

Тема "Почистване на комина на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: