Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте. Ползвам Атмос комби 32кв вече 13та година и като цяло съм мн доволен, но мисля, че вече е време за малък ъпгрейд. Спрях се на котел с горелка Грейко. Говорих с представителя за моя регион и след оглед на място ми препоръча преправяне на Атмоса с горелка GP20, като по неговите думи разхода ще се вдигне с не повече от половин тон, ако горя примерно три за отоплителен сезон.Аз съм доста скептично настроен и поисках оферта и за двата варианта. Цената е 2784лв за варианта само с горелка, срещу 6246лв за котел плюс горелка. Нормална ли е такава разлика в цената според вас? И не е ли редно след като купуваш нещо от официален дистрибутор монтажа и пуска да е включен в цената, а не да ми искат близо 600лв за въпросната манипулация? Имам и двете оферти, ако някой изяви желание да ги види ще му ги пусна, но неискам да ги прикачвам публично. Моля за мнение. Благодаря!
Последна промяна от matt83 на нед юли 05, 2020 9:43 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб юли 04, 2020 9:40 pmmatt83 написа:
Здравейте. Ползвам Атмос комби 32кв вече 13та година и като цяло съм мн доволен, но мисля, че вече е време за малък ъпгрейд. Спрях се на котел с горелка Грейко. Говорих с представителя за моя регион и след оглед на място ми препоръча преправяне на Атмоса с горелка GP20, като по неговите думи разхода ще се вдигне с не повече от половин тон, ако горя примерно три за отоплителен сезон.Аз съм доста скептично настроен и поисках оферта и за двата варианта. Цената е 3300лв за варианта само с горелка, срещу 6400лв за котел плюс горелка. Нормална ли е такава разлика в цената според вас? И не е ли редно след като купуваш нещо от официален дистрибутор монтажа и пуска да е включен в цената, а не да ми искат близо 600лв за въпросната манипулация? Имам и двете оферти, ако някой изяви желание да ги види ще му ги пусна, но неискам да ги прикачвам публично. Моля за мнение. Благодаря!
Значи ти отиде при представителя на Грейко, за да си купиш котел с горелка, а той те разубеди да си купиш Грейко и те убеждава да сложиш друга горелка, на пиролизен котел? И те убеждава, че е почти същото да изгориш 3,5 тона дървесни пелети по 400лв = 1400лв, срещу 3т по 200лв = 600лв? Ами ако изгори 1т повече? И каква е тая цена на Грейко, след като цената му е под 4000лв? Тези 2400лв горница какво включват? Интересен дистрибутор :?
А иначе не е редно монтажа и пуска да влизат в цената, защото при никоя марка не е така.
morfei1 - специалист
Те в случая бая са влезнали в цената....
съб юли 04, 2020 10:24 pmLazarGanev написа:
съб юли 04, 2020 9:40 pmmatt83 написа:
Здравейте. Ползвам Атмос комби 32кв вече 13та година и като цяло съм мн доволен, но мисля, че вече е време за малък ъпгрейд. Спрях се на котел с горелка Грейко. Говорих с представителя за моя регион и след оглед на място ми препоръча преправяне на Атмоса с горелка GP20, като по неговите думи разхода ще се вдигне с не повече от половин тон, ако горя примерно три за отоплителен сезон.Аз съм доста скептично настроен и поисках оферта и за двата варианта. Цената е 3300лв за варианта само с горелка, срещу 6400лв за котел плюс горелка. Нормална ли е такава разлика в цената според вас? И не е ли редно след като купуваш нещо от официален дистрибутор монтажа и пуска да е включен в цената, а не да ми искат близо 600лв за въпросната манипулация? Имам и двете оферти, ако някой изяви желание да ги види ще му ги пусна, но неискам да ги прикачвам публично. Моля за мнение. Благодаря!
Значи ти отиде при представителя на Грейко, за да си купиш котел с горелка, а той те разубеди да си купиш Грейко и те убеждава да сложиш друга горелка, на пиролизен котел? И те убеждава, че е почти същото да изгориш 3,5 тона дървесни пелети по 400лв = 1400лв, срещу 3т по 200лв = 600лв? Ами ако изгори 1т повече? И каква е тая цена на Грейко, след като цената му е под 4000лв? Тези 2400лв горница какво включват? Интересен дистрибутор :?
А иначе не е редно монтажа и пуска да влизат в цената, защото при никоя марка не е така.
Да. Почти си ме разбрал. Само едно пояснение - става въпрос за Грейко и в двата варианта. Разбира се, че няма да ме убеждава да купя друга марка горелка при положение, че взима не малка комисионна от продажбата :) Просто исках да чуя мнения на хора в сферата дали тези цени са нормални.
LazarGanev - "Велик майстор"
Разбрал съм точно както си го написал - горелката на Грейко е RB20, а GP20 е съвсем друга горелка. Явно си пообиколил различни дистрибутори и бъркаш понятията и цифрите, което пък обезсмисля всякакви коментари дали цифрите са нормални :cool:
А самите цени на съоръженията ги има в нета. Тези, които ти обявяваш явно включват и други неща и труд, така че няма как да ги коментираме. Ти можеш да си купиш от него котела, да си го монтираш сам и да спестиш 2300лв и да остане само сервиза да го пусне и настрои за стотина лева. Тъй че тия 2400лв горница няма смисъл да ги коментираме
filmatoplo - майстор
След като нещата се изясниха ,че освен горелката ,или в другия вариант котел с горелка ,ще има още много компоненти - кранове с термоглави ,стаен термостат ,помпа,термовентил ,фукс,фитинги,демонтаж стар котел ,монтаж нов ,настройки -цените са разумни. :) ами успех .

Тема "Атмос с пелетна горелка или нов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: