Здравейте,
прочетох различни теми за слънчевите инсталации и искам да попитам за една хм... техническа перверзия
Въргаля ми се един 150 литрова система с 18 вакумни тръби , нагревател и т.н. работеща БЕЗ налягане, не ме кефи и тъй като сега ми изпадна бойлер с една серпентина си задавам следният въпрос - може ли да ползвам системата, монтирана на покрива като колектор, буферен, разширителен съд и чрез една помпа , съвсем елементарно да я подвържа към серпентината на бойлера. То че може е ясно , въпроса ми е следва ли да запълня целия бойлер горе и да връткам водата през долният, или чрез измама и нечестни техники да запълня бойлера само минимално , за да циркулира възможно по малко вода, но с по висока температура ... С "многото" вода предполагам, че системата ще е невероятно инертна, докато захапе ( е и докато спре) но не мога да си представя доколко ще е ефективна едната или другата постановка ...
Някакви съвети и предположения ? 
прочетох различни теми за слънчевите инсталации и искам да попитам за една хм... техническа перверзия