Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Колеги, като гледам метеро обстановката в Бг по новините и как десетки хиляди домакинства са без ток, се замислих как тези хора се отопляват. Хората, които са изцяло на ток - климатици, термопомпи и нагреватели бедстват!!!

Всички "модерни" котли и инсталации на пелети и с циркулационни помпи след 4 денонощи предполагам никакви ЮПС-и не ги греят! ПОЛОЖЕНИЕТО Е БЕДСТВЕНО!!!

Въпросът ми е кои и как си дублира отоплението![/b
Аз лично съм с котле с гравитационна система с 2,5" тръби
Ако СЛУЧАЙНО системата, която 30 години работи без отказ протече, имам 2 бр неръждаеми кюмбета.
Последна промяна от шоп на вт мар 10, 2015 7:29 pm, променено общо 4 пъти.
шоп - майстор
Моля за мнения!
Последна промяна от шоп на вт мар 10, 2015 7:31 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз пак се сетих, че трябва да се взима агрегат. Или/и едно кюмбе в готовност
шоп - майстор
Бензинов ( или дизелов ) агрегат е добо решение
Преди малко се видях с колега от смолянско, неговото домакинство почти 4 денонощия няма ток. Сподели, че отоплението е с котел с 2 бр циркулационни помпи. Семейството му се справя с бедствието като имат налични 4 бр акумулатори от 2 бр камион и 2 бр леки автомобили. След като всичко е на 0, въртят акумулаторите и палят автомобилите за да заредят акумулаторите. Радвам се, че не мръзнат!!!
Andri01 - майстор
Камина на дърва! даже не ти трябва и ток за осветлението :). За допълнително подгряване - :drinkers: съчетано с нещо малко над прокурорската възраст. В краен случай става и домашния любимец / двукракия/ :-D
maistora1965 - специалист
Предполагам генератор е най доброто решение особенно при пелетните котли че тогава единственото ограничение е количеството на горивото.
alex_serviz - специалист
И моя котел си работи спокойно гравитачно ( без енерго-во ), но от две години му присадих пелетна горелка, а пък тя работи само с енерго-то, за съжаление... Та понеже за сега не ми е спирало захранването за дълго, не съм се замислял.
fox_vt - майстор
Аз пък съм само на ток и нямам резервен план за армагедон.В края на краищата сме 21 век.Ако се наложи ще ходя при близки които не са в бедствено положение.Ся кво да взема да си глася мазата със набор неща в стил беър грилс ли :lol: Вие видяхте малко сняг два пъти за тая зима и айде паника то зимни гуми не тряя си купува човек вие алтернативно отопление :irre:
maistora1965 - специалист
Да бе 2 метра сняг и сума ти населени места без ток да чукаме на дърво да не ни стига.
n.ganev - майстор
БОЛЯРИНА Пак са из....пляска #-o .
Изключвайки последното мнение Ви съветвам - хващайте кадърен адвокат. Всички имате договори с разпродадените ЕРД-та за което някой Цунка голямата комисионна. И тъй като са длъжни до определени часове да осигурят нормално електрозахранване на абонатите си за тях е добре дошло обявяването на бедствено положение в даден район защото тогава нещата се променят. Да, съкратиха толкова хора и сега к'во ша прайм. Знам как се гази сняг до кръста в пресечени местности с проводници и кънки на рамо денонощно в продължение на три денонощия и накрая фиша ти да е зачервен поради загуби ама това беше преди продажбата на дружествата и затова преди 13години като разбрах какво става си набих пръта в .ъза и "Чергата на суджук и чорбаджията друг". Наитина искренно съчуствам на тези хора.
Майсторе извинявай, писали сме едновременно :prayer: .

Тема "Диверсификация на отоплението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: