• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
egomen66 - майстор
Здравейте. Месец май започвам строеж на едноетажна къща-вила с площ 110 кв. метра . Вътрешния интериор -подове , стени и тавани ще се изграждат от дърво(масивно). В главата ми вече е пълна мътилка.Ще се изгражда локално парно. Котел на дърва(само дърва).Буфер и всичко останало което си трябва ще бъде включено. Въпроса ми е , на какви термо- отдаващи тела да се спра ? За да стегна малко въпроса си , ще изключа подовото отопление- (хубаво отопление) но имам здравословни проблеми (разширени вени), да го имат в предвид хората с такива проблеми. Изключвам радиаторите и конверторите тъй като дървесината не понася добре конвенцията на въздуха, пък и някак не ми се вписват в моите виждания за визията която искам да постигна.И то какво остана...? Бихте ли споделили , какво ви е мнението за така нареченото цокълно отопление ( цокълни радиатори). Не вземайте в предвид цената им ако решите да споделете вашите мнения и отзиви.Мога да кача и повече инфо за тях ако е необходимо. За сега качвам едно клипче. ПОМАГАЙТЕ ИЛИ ДА ГО ОТСВИРВАМ ТОЗИ ВАРИАНТ И ДА ПРАВЯ НЯКАКВИ КОМПРОМИСИ С РАДИАТОРИ. За сухите дърва и проблемите с ел. захранването го имам в предвид. https://www.youtube.com/channel/UCOJoyc ... -zXsnW-dMw
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако ще лепиш по стените разни стиропори, забрави за цокълните конвектори :-)
Ако имаш мебели покрай стените, също.
Ако ти се обяснява по темата, интересно ми е всъщност как отхвърли другите отоплители. Тезите ти са ми непознати
egomen66 - майстор
Въпроса ми е към опитните хора във Форума.Какви стиропори те гонят тебе? Ти у вас пред прозорците гардероби ли слагаш. #-o
filmatoplo - майстор
Жалко че не може да си с водноподово, вентилконвектори и радиатори се монтират и скрит монтаж, само с с необходимите отвори .За цокълното нямам информация.
egomen66 - майстор
Това е смислен отговор. За сега благодаря ФИЛМЕ .Ще почакам и други мнения и ще умувам. :prayer:
Последна промяна от egomen66 на съб мар 14, 2015 6:37 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
Що не пишеш по едно лично на които смяташ, че са достойни да ти отговорят, вместо да ругаеш избирателно? [-X
egomen66 - майстор
Приемам градивно забележката.
nikolovvd - майстор
Водно отопление може и в стените да се вгради.
Може да се направят въздуховоди в окачените тавани, може и тела от климатици да се ползват.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изображение

Такива гардероби.
Вътрешна изолация.
profy - специалист
Системата "thermal skirting boards" по същество е инфрачервено отопление, и притежава всички плюсове и минуси на известните
системи с отоплително инфрачервено карбоново нанофолио, или уреди с карбонови вакуумно-тръбни нагреватели, или газови излъчватели.
Да припомня, че с увеличаване на температурата на източника максимумът на спектъра на излъчване се измества към по-късовълнова област.
Така например, за човешкото тяло с температура 36.6 °С пикът на енергията на излъчване се пада на дължина на вълната 9.6 мкм,
изобщо максималното излъчване е в диапазона от 9.0 до 11.5 мкм.
Организмът на човека излъчва в диапазона 7-20 мкм, най-интензивно при 9.6 мкм.
На същата тази честота се осъществява и най-интензивното поглъщане на ИЧ-излъчване от организма на човека.
Очевидно извън тези граници ИЧ-излъчване няма да се чувства като приятно затопляне.
В случая температурата на флуида е 55-65 °С, при температура ~ 50 °С максимумът в енергийният спектър лежи в диапазона 9,2-9,3 мкм.
За електрическите "thermal skirting boards" спектърът на излъчване е в диапазона 7-10 мкм, но има и 5-20 мкм, така твърдят производителите,
на алтернативните ИЧ-системи.
Поради изложените факти може да се очаква до 40 % по-ниски енергийни разходи при същия комфортен микроклимат, по усещане,
които се рекламират при споменатите по-горе късовълнови ИЧ-системи. Всъщност тук рекламите говорят за 30-40 % икономии.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Въпрос към опитните хора във Форума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: