Здравейте. Месец май започвам строеж на едноетажна къща-вила с площ 110 кв. метра . Вътрешния интериор -подове , стени и тавани ще се изграждат от дърво(масивно). В главата ми вече е пълна мътилка.Ще се изгражда локално парно. Котел на дърва(само дърва).Буфер и всичко останало което си трябва ще бъде включено. Въпроса ми е , на какви термо- отдаващи тела да се спра ? За да стегна малко въпроса си , ще изключа подовото отопление- (хубаво отопление) но имам здравословни проблеми (разширени вени), да го имат в предвид хората с такива проблеми. Изключвам радиаторите и конверторите тъй като дървесината не понася добре конвенцията на въздуха, пък и някак не ми се вписват в моите виждания за визията която искам да постигна.И то какво остана...? Бихте ли споделили , какво ви е мнението за така нареченото цокълно отопление ( цокълни радиатори). Не вземайте в предвид цената им ако решите да споделете вашите мнения и отзиви.Мога да кача и повече инфо за тях ако е необходимо. За сега качвам едно клипче. ПОМАГАЙТЕ ИЛИ ДА ГО ОТСВИРВАМ ТОЗИ ВАРИАНТ И ДА ПРАВЯ НЯКАКВИ КОМПРОМИСИ С РАДИАТОРИ. За сухите дърва и проблемите с ел. захранването го имам в предвид. https://www.youtube.com/channel/UCOJoyc ... -zXsnW-dMw

Ако имаш мебели покрай стените, също.
Ако ти се обяснява по темата, интересно ми е всъщност как отхвърли другите отоплители. Тезите ти са ми непознати