• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
drastar - специалист
Здравейте,

Имам колекторна( нова) система с 10 радиатора (нови монтирани преди 20 дни) http://www.radson.com/docs/FICHE-TECHNI ... ADA-FR.pdf около 14.74 киловата и газов котел Vaillant http://www.vaillant.fr/espace-professio ... oduct.html. Един от радиаторите, естествено в моята :-D спалня, издава шум, все едно удряш по него с нещо метално. Въздух, в цялата система няма. Радиатора е 2100мм на 400мм с термо глава, вадя я, проблемът остава. Този радиатор е най близо до колекторите, ако има значение. Забелязах, че проблемът се появява 2–3 минути след като се включи котела и водата започне да загрява, също и като изключи, съответно водата изстива.
Не се сещам каква още информация е нужна, но ще изпълняван, като малко чираче, всички Ваши заръки препоръки и..............
Помагайте майстори, че много лошо се спи, идва ми да стана и да го изтръгна от стената, еле сабахлем към 4–5 часа :shock:

:partyman:

Прикачен файл

radson.rar
Това е запис на "шума"
(916.84 KиБ) Свален 85 пъти
ESPACE - майстор
Предполагам радиатора е панелен и не са сложени пластмасовите дистанционери между конзолите на стените и заварените планки към радиаторите.
egomen66 - майстор
Да не би проблема да е в температурното разширение на радиатора спрямо връзката му с стената. #-o Не видях горното мнение -извинявам се.
drastar - специалист
ESPACE написа:
Предполагам радиатора е панелен и не са сложени пластмасовите дистанционери между конзолите на стените и заварените планки към радиаторите.
Панелен е както и всички останали, на самите стойки има пластмасови "уши" и радиатора е закачен на тях, лично съм ги монтирал.
ESPACE - майстор
На този явно не си. Провери да не са паднали или прорязали.
drastar - специалист
ESPACE написа:
На този явно не си. Провери да не са паднали или прорязали.
Ок, слушам и изпълнявам, само дето не виждам добре средната стойка, но ще ръгна телефона да направя няколко снимки и ще докладвам :-D
stilian20 - специалист
Пробвай като започне да трака да усилиш термо главата на 5
ако спре проблема е от вентила.
drastar - специалист
Докладвам :-D , ESPACE се оказа прав. На средната стайка едното"уше" се е разместило при монтажа и по закона на мърфи не е паднало за да го видя и наместя. Снощи вадих радиатора , наместих ушето, пуснах котлето и ...нищо , никой не лопа :-D по радиатора. Тази сутрин се събудих и оооо небеса, успал съм се :shock:, радиатора е горещ и никой не е лопал по него.

Благодоря ESPACE :prayer:
montoya - майстор
:shock: Стига бе това ли е бил проблема!? Аз колко такива дивотии съм изхвърлил за 15 години и никой още не е се е оплакал от чукане на радиатора, странни шумове и други такива. Включително и в къщи имам така монтирани радиатори с тук таме някоя пластмаса на тях
ESPACE - майстор
montoya написа:
:shock: Стига бе това ли е бил проблема!? Аз колко такива дивотии съм изхвърлил за 15 години и никой още не е се е оплакал от чукане на радиатора, странни шумове и други такива. Включително и в къщи имам така монтирани радиатори с тук таме някоя пластмаса на тях
Леле мале :shock: А аз на колко хора съм оправил чукането от радиаторите, защото едни други изхвърлят въпросните дивотии :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с радиатор, издава странен "шум"." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: