Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tanosliven - специалист
Баджанака си наумил да слага мазутна горелка и да използва употребявано двигателно масло.В сервиза всеки ден се сменят над 50литра така че ,,гориво'' ще има :-D ако стане работата.
Някой знае ли нещо по темата ,става ли ,не става ли?Има ли проблеми ,плюсове-минуси и т.н.? :partyman:
naskov - майстор
Имам две монтирани горелки на отработено масло. Не знам дали на мазут са същите.
ivanovbg - майстор
Маслото го изкупуват между 50 и левче литъра. Спокойно може да го продава и да си закупува гориво каквото употребява до сега. В нашия сервиз така правим. С маслото може да има проблем със съседите.
:partyman:
tanosliven - специалист
naskov написа:
Имам две монтирани горелки на отработено масло. Не знам дали на мазут са същите.
Казаха ми че са същите ,сменя се дюзата.Това масло не мирише ли?
maistora1965 - специалист
Две години в сервиза поддържах чугунен котел с фабрична горелка на отработено масло.Тази си имаше всичко автоматично запалване,вентилатор и наи важното резервоар за подгряване на маслото.От опит казвам маслото не е ли подгрято до 80 градуса прави проблеми при горенето. И ако всичко количество въздух и количество масло е правилно регулирано дим въобще няма само че тази с която работех трябва да бъде подвързана към компресор.Защото впръскването на маслото става на принципа на инжектор а вентилатора само доставя допълнителният въздух за пълното изгаряне.А за миризмата мирише в помещението в което е горелката защото маслото е топло а иначе от комина нищо не се усеща.И само да добавя горивната камера пред горелката плочите на изолацията светеха като угасне горелката явно температурата на пламъка е доста висока.
n.ganev - майстор
Абсолютно съм съгласен с maistora1965. От 1995 до 1997 на главата ми беше един руски мазутен котел ПКМ 4. Първоначалното палене ставаше с нафта подгрята до 80гр. и след като подгрееше мазута до същите градуси се преминаваше на мазут с въздух от компресорната станция. Горимната смес се впръсква като мъгла и пак си имаше проблеми с дюзите. Представи си каква гняс би преминавала през тези фини дюзи при условие, че става въпрос за отработено масло.
naskov - майстор
tanosliven написа:
Казаха ми че са същите ,сменя се дюзата.Това масло не мирише ли?
Горелката за отработено масло се свързва с компресор, а също има и вана за предварително загряване на маслото. Маслото не мирише.
tanosliven - специалист
Благодаря за отговорите! :partyman:

Тема "Мазутни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: