Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bridge - специалист
Как може най-лесно да се раздроби на отделни глидери чугунен радиатор? Имам такъв за вторични, но е с 20 глидера H700 и е много тежък. Предполагам, че над 200кг.
шоп - майстор
С ключ :-)

Защо ще се разделяш с този прекрасен радиатор? Ако е здрав аз само бих го интегрирал в интериора.

Познавам много хора, които изхвърлиха чугуна и сложиха ламаринени панеляци и алуминки и после реват. Слагат буфери и наливат иляди:-))))
VLADO66 - майстор
Предполагам че радиатора е стар и за да се разчасти трябва да се грее на нипелите между ребрата.
igt - специалист
Не се занивамай с разглобяване.
Вземи две арматурни железа или тръби и ги мушни между ребрата и с помощта на още три лица го предадете на вторични.
Аз миналата година по същия начин предадах 7 такива радиатора на тъста на вторични.
Друг начин е да вкараш тръба в отвора за входящата/изходящата вода, но трябва да свалиш тапите.
А що се отнася до противното мнение, т.е. да си оставиш радиатора - не го споделям, поради ред причини, които ако споделя ще изместеми темата.
maistor-sm - специалист
По горе колега ти е отговорил. С ЧУК !Това е най лесният начин.
Взимаш един голям чук и биеш по ребрата,те са крехки и се чупят лесно.
ESPACE - майстор
Най-лесния вариант е да го пуснеш от втория етаж(третия, четвъртия и т.н.) стига да позволява настилката отдолу. Ако вече си го свалил ти казаха - чука.
Salvador - специалист
Хора...ама вие сериозно ли? Някакъв по-човешки начин няма ли....флекс нещо, оксижен....Имам да изхвърлям 6 бройки такава смрад, всеки с по 10-14 глидера (над половин тон са общо) и направо не ми се мисли ако трябва да ги троша с чука. Иначе са си ОК, не текат, но и няма никакъв начин да се пренасят цели.
maistor-sm - специалист
С голям чук е най-бързо и най-лесно!!!
Ребрата са крехки и се чупят много лесно.
MamaMy - майстор
Нашите мургави събратя го изправят на дълго и го пускат да падне върху голям камък. Там където се удари в камъка се прекършва на две :)

Тема "Демонтаж и раздробяване на чугунен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: