Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alx359 - специалист
Сдобих се най накрая с тези митични турболизатори за котела. Оригинални са. Оказаха се 4 спирали, за поставяне в тръбния топлообменник на последния ход. За съжаление, нов внос не се предвиждало засега, може би за новия отоплителен сезон. Трудно си представям как иначе да се направят самоделно, но ако все пак някой иска нещо да му меря, да попита или да заповяда.

Прикачен файл

turbolator-side.jpg
turbolator-side.jpg (40.02 KиБ) Видяна 2696 пъти

Прикачен файл

turbolator-front.jpg
turbolator-front.jpg (55.97 KиБ) Видяна 2696 пъти
lz2skt - специалист
Ако създателите на котела бяха го направили да се чисти по време на работа с тези турболизатори цена нямаше да има този котел..Аз имам въпрос- колко е диаметърът на тръбите и каква е дължината им на въпросният котел?
alx359 - специалист
lz2skt написа:
Ако създателите на котела бяха го направили да се чисти по време на работа с тези турболизатори цена нямаше да има този котел..
Има начин, но трябва да се пипа. Проектът е тук: <ЦЪК>
lz2skt написа:
Аз имам въпрос- колко е диаметърът на тръбите и каква е дължината им на въпросният котел?
Трябва да ходя да меря, но не мога в момента. Ще ви отговоря утре.
lz2skt - специалист
Мисълта ми беше подобно на Херц да се движат турболизаторите и да свалят налепите...ако съм разбран правилно.Предварително благодаря за размерите.
n.ganev - майстор
При работа с пелети и добри настройки / особено с дървесни пелети / няма налепи, нагар и тем подобни. В такъв случай при добре направени турболатори котела се почиства един път месечно за около 30-40минути включая една цигара.
lz2skt - специалист
Ами при слънчогледови....дори и малкият ми опит с тях показва,че котелът ми се покрива с бял прах...не е нагар или налеп ,но не е нужно да обяснявам на толкова много специалисти дали влияе на КПД или дали при горивните процеси има зацапване на нагревните повърхности ...колкото по-често се почиства-толкова по- добре....
alx359 - специалист
lz2skt написа:
Аз имам въпрос- колко е диаметърът на тръбите и каква е дължината им на въпросният котел?
Значи:
- Всяка тръбна кухина на топлообменника е с вътрешно Ф90 и дължина до дъното 665мм.
- Самите турболизатори са Ф85хд435мм

Тема "Турболизатор за котел: Bisolid Saver 25kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: