• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burningice - специалист
Здравейте,
Как да добавя пропилен гликол в система под налягане?
Имам един панел с вакуумни тръби на терасата (4ти етаж на 12 етажен блок). Тръби до тавана в канали и бойлер 120л с помпа под него.
Няма как да се кача по-нависоко и да наливам концентрата (тръбите са до тавана).
Благодаря
filmatoplo - майстор
:wink: С помпа , аз имам ръчна и електрическа , ако се чудиш каква е ръчната -на принципа на помпата за гуми или кофпомпата , електрическата пък е хидрофор .
solar_entusiast - специалист
Аз ползвам обемна помпа за бормашина на Гардена. Лесна е за монтаж и демонтаж, като и за работа.
П. Петков - специалист
Става и с бояджийска помпа, като вместо да се вдига налягането на ръка, може да се вкарва въздух откъм изхода на бояджийския пистолет чрез компресор. За целта ползвам въздушен пистолет към компресора, който има конусен връх, като от бояджийския предварително свалям винтовата капачка, дифузьора и разпръсквача. Конусният връх на въздушния пистолет съвсем прилично уплътнява свръзката, без да се налага ползването на допълнителни резбови съединения. Предимството при този начин на "помпане" е, че целият маркуч се продухва, като се чува и барботирането (бълбукането), с което допълнително се разбърква съдържанието в помпата. Разбира се, при "помпането" трябва да се натиска едновременно и дръжката на ръчния клапан, както и да се следи показанието на манометъра. Бояджийската помпа се ползва не по предназначение, а основно за пръскане на вода (при мазане с хоросан), за пръскачка в градината, а също и за противоинсектицидна защита на дървен материал (мертеци, столици, сачак и прочее). За последното много ефективен е препаратът "Бохемит +" на словашката фирма "Бохемит". Тази фирма произвежда популярния препарат срещу мухъл "SAVO". Надявам се, че последната информация няма да се приеме като натрапена реклама, а само като съвет.
dimitarg - специалист
Благодаря Ви за отговорите, но може ли като на невежа да обясните, възвратен клапан ли слагате преди помпата , за да не се върне течността докато помпите?
П. Петков - специалист
Бояджийска помпа няма нужда от възвратен клапан, защото има такъв на изхода на въздушния, бутален цилиндър.
solar_entusiast - специалист
Аз не съм сложил възвратен клапан, а само сферичен кран и това е с идеята ако се наложи да източвам системата по някаква причина. Например при ремонт, но не е грешно и да сложиш.
Запълвам като отварям крана, след което включвам помпата. Като напомпа колкото е нужно, затвярам крана и след това спирам помпата.
filmatoplo - майстор
:? Леле какво още ще се ползва :)
dimitarg - специалист
Благодаря Ви за отговорите. Нямаше как да се сетя да използвам бормашината, за да напълня системата. Поръчвам помпа gardena, имам сферичен кран за източване и маркуч. =D>
s_s1 - специалист
От години ползвам помпа за малка кафемашина. Може да работи при налягания повече от 10 бара.
  • 1
  • 2

Тема "Как да добавя пропилен гликол в система под налягане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: