• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
HighVanin - напреднал
Здравейте,имам нужда от съвет и моля специалистите тук да помогнат ако може.Става дума за нова къща на един етаж топлоизолирана външно с 6 см стиропор с плътност 18-20 кг/м3. Отвътре на таваните е с 10 см минерална вата и гибсокартон,а на пода 4 см фибран. Дограмата е ПВЦ, петкамерна с двоен стъклопакет и КА стъкло.Има положени тръби за парно ф16 за колекторен тип система с монтирани панелни радиатори и бях избрал 40(35+5) киловатова камера за вгражданe на Прити .В къщата няма пригодено за котел помещение и за това трябва да е камина. Доста изчетох във форума за отоплението с пелети и удобствата от такъв тип отопление ми изглеждат безспорни, само че не намирам камина с такава мощност и долу горе на поносима цена освен BURNiT Comfort PM-B 30 kW.Дали ще ми върши работа тоя модел камина и приблизително какъв разход на пелети ще имам.Прилагам чертеж с квадратура на стаите и киловати на монтираните радиатори, които според мен са леко завишени и моля някой от по-разбиращите тук за някакво предложение или съвет.Благодаря предварително!

Прикачен файл

Untitled - Copy (4) - Copy - Copy.png
Untitled - Copy (4) - Copy - Copy.png (32.99 KиБ) Видяна 12302 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре че не си намерил 40Квт камина :cool:
HighVanin - напреднал
Да разбирам,че само котел може да ми свърши работа? Може ли още един "жокер" :) Или тая камина на Burnit ще е достатъчна?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако беше намерил щеше да си купил и да си се набутал. Достатъчна ти е 15кВт, максимум 24кВт за тия 180м2 с добра изолация и дограма :). Остави цената, но по-голямата ще ти дава и по-голям разход. Тия сметки, дето си ги правил за избор на радиатори нямат нищо общо с топлозагубите на жилището, а камината се избира по топлозагубите, а не по сумарна мощност на радиаторите :wink:
HighVanin - напреднал
Много ти благодаря за отговора! Ще взема 24 Квт камина,но съм забравил да спомена че има и 120л бойлер.Хвърлил съм око на Ambra Hydro 24 kW http://eshop.klivento.net/product/15/pe ... 24-kw.html но ме изкуша цената на BURNiT Comfort PM 23 kW http://shop.amigobg.com/product/420/pel ... -23kw.html и с риск да стана досаден :? ще те помоля за мнението ти :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
От един дол дренки са
egomen66 - майстор
Прегледай тези теми.....:arrow: search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0&fid[]=10&sc=0&ch=50
grants - специалист
Колеги здравейте , решил съм за отоплителния сезон да правя парно. Всичко е изчислено и сметнато , само още се двоумя около избора на камина.
Спрял съм се на пелетна с водна риза , ето и 2та модела:
ALFA PLAM COMMO 15 - Сръбска
BURNiT Comfort PM 15 kW - Българска , но май се правела в Македония

На първи оглед ми допадна повече сръбската Commo 15 - достъпни и лесни места за почистване , като цяло сглобката и материалите ми се видяха по-читави. Цената е 2700лв.
Burnit-a ми го дава познат и знам , че поне за монтаж , настройка и поддръжка няма да имам ядове , отделно че цената е 2300лв.
Ще се радвам да споделите преки впечатления за двете камини , а ако има някоя друга марка която си заслужава и е в този ценови диапазон може да погледна и нея.

Поздрави !
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 14

Тема "Моля за съвет при избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: