Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolai4o_boom - напреднал
здрвейте отново съфорумци ,отново опирам до вашата помощ но няма как става въпрос за камина на която отовора за димоотвода е ф200 а розетката на комина е ф 130 какво може да се направи по този въпрос, има ли нещо готово като преход и ако не с какво трябва да се съобрази направата му благодаря ви предварително
filmatoplo - майстор
Айде розетката ще се смени -отвора ще се разшири , ама комина вътре има ли диаметър 200 мм .
Бай Гого - специалист
Нещото което ти трябва се казва редукция /преходник/ ф200-женско към ф130 мъжко. Има и обратно мъжо към женско. Слагаш го на отвора на камината и продължаваш с кюнци ф130 към розетката..
nikolai4o_boom - напреднал
И аз за това си мислих но дали няма да ми стане хола пушечна камера за мръвки :D
KingLin - майстор
Ми ако ти е наред комина няма да стане камера за опушване. Тяга като има няма проблеми.
koveslav - майстор
nikolai4o_boom написа:
И аз за това си мислих но дали няма да ми стане хола пушечна камера за мръвки :D
Ще трябва много редовно почистване на комина.Само след няколко кубика дърва,особено пък недобре изсушени и тягата намалява.Иначе докато е чист комина,си гори както трябва и не пуши при отворена врата.Говоря ти от опит-аз съм с точно такава схема,голяма камина на малък комин.Но ми писна от чистене 2-3пъти на сезон и на мястото на голямото стъкло на вратата,вградих метална плоча и монтирах на нея по-малка оригинална врата от камина,която е сметната за комин Ф130(за да не пуши и да гори добре камината се гони определено съотношение между сечението на комина и площа на отваряемата част-т.е. вратата).Сега чистя веднъж след сезона,а понякога и през сезон...Вече няма пушеци при никакви обстоятелства.Огъня се вижда през малко по-малко стъкло,но какво да се прави-няма къде да направя по-голям комин.
LazarGanev - "Велик майстор"
Бай Гого написа:
Нещото което ти трябва се казва редукция /преходник/ ф200-женско към ф130 мъжко. Има и обратно мъжо към женско. Слагаш го на отвора на камината и продължаваш с кюнци ф130 към розетката..
Даже може да минеш на ф110, че са по-евтини кюнците. Тия производители са явно неграмотни, щом са турили ф200 фукса :-D

Тема "пак проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: