Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosenmvr - специалист
Колеги направих си отопление на вилата с въздушна камера и въздухопроводи качени в под покривното пространство.
За разпространение на топлия въздух в помещенията използвам центробежен вентилатор с капацитет 500 куб /м - http://angels-bg.com/produkt/Ventilatsi ... na-KAM160/
Вилата ми е 250 куб/м , за това се спрях на този вентилатор , но на практика се оказа че много бавно ми загрява помещенията .
Идеята е може ли да се сложи по голяма турбина за да получа по голям дебит и от къде мога да я закупя .
Моята е с диаметър 160 мм на 60мм а имам място за 160мм на 90мм.
Освен това понеже тя е по малка само 60мм не знам в коя част на оста е по правилно да е позиционирана отпред до входящата тръба или отзад до края на оста.
За да добиете повече представа ще прикача снимки.

Прикачен файл

vila otoplenie 2.jpg
vila otoplenie 2.jpg (93.61 KиБ) Видяна 1055 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (76.64 KиБ) Видяна 1055 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (61.47 KиБ) Видяна 1055 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (49.22 KиБ) Видяна 1055 пъти
miroki - майстор
В хола не се ли пуши, готви?
Иначе е важна не само турбината, а и диаметъра на тръбите.
Може да почне да свисти.
rosenmvr - специалист
Миналата зима нямах проблем с неприятни миризми само на дърва при зареждането и то рядко. Сега като сложа въздушната риза за която нямах време мисля да реша проблема. Траките са ми 160 от камината до текст рак гора и от него до разпределителя а след това минавам на 125 с цел да е по тихо. Но имам чувството че топлообмена е малък и искам ако мога да го за завиша. Без гора миналата година имах около 60-80 градуса топущъл въздух в стаите но с малък дебит.
joro_vn - специалист
Турбината плътно до входящия отвор.
И сечението на входящия отвор трябва да е доста по-голямо от изходящия, по принцип.
За изчисления виж някъде.
По- дългата турбина няма да навреди в никакъв случай.

Тема "Съвет , консултация за въздушно отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: