• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
PIP - майстор
Здравейте, търся информация относно панелни радиатори. Оразмерил съм и съм пуснал тръбите по спецификациите на радиаторите на korado, но сега като ходих до 3-4 магазина навсякъде ме убеждават да си взема труски панелни радиатори, че нямало разлика и са на половин цена спрямо тези на Корадо. За съжаление в нито един магазин не открих радиатори на корадо в наличност и не мога да направя директно сравнение, а и в нета не отркивам почти никаква информация по въпроса. Не че имам против да купя по-евтини радиатори, но все пак ще оценя мненията хора с повече опит. Благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не по въпроса ти, но ми стана леко смешно.... кат ги няма онези радиатори в наличност, какъв ти е проблемът?
benimm8808 - специалист
Ето ти колега турски радиатори-Elite-Komrad: Цените са доста добри,ако не намериш,мога да ти съдействам за района на Пловдив.
http://orex.bg/bg/product-view/57/220.html
PIP - майстор
Трябват ми 10 радиатора, с какви ли не размери, лири, печка и др. така че и във всички случаи ще са на поръчка.
PIP - майстор
benimm8808 написа:
Ето ти колега турски радиатори-Elite-Komrad: Цените са доста добри,ако не намериш,мога да ти съдействам за района на Пловдив.
Мерси колега, но въпроса ми не е да си намеря турски или корадо радиатори, а има ли някаква разлика в качеството на радиаторите.
benimm8808 - специалист
PIP написа:
benimm8808 написа:
Мерси колега, но въпроса ми не е да си намеря турски или корадо радиатори, а има ли някаква разлика в качеството на радиаторите.
Аз ползвам Елите-Комрад и съм доволен.Когато си правих парното обикалях доста и всяка фирма ми препоръча ELite-Komrad или Demir-Dokum(турски).Ясно е,че са търговци и си предлагат стоката,но аз съм доволен от мойте на този етап(Elite-Komrad).

Поздрави.
solar_entusiast - специалист
PIP написа:
Принципно има и тя е в дебелината на ламарината от която са направени. Турските принципно са от по-тънка такава.
Най лесният начин за проверка е сравнине на теглото при аналогични размери.
По-тежките са от по-дебела ламарина и съответно имат по-дълъг живот.
По отношение на топлинна мощност разликата е незначителна, за радиатори с еднакви разрмери.
reevil - специалист
При турските спиралата между двата панела е само 15-тина сантиметра, а при радик на корадо е от горе до долу. Би трябвало нашите да топлоотдават повече за еднакви размери.
PIP - майстор
Благодаря на всички за мненията, още не съм поръчал поне докато не ги сравня лично някъде.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трудно ще ги намериш някъде заедно, но дори и да имаш късмет - по какъв показател ще ги сравняваш? По тегло е смешно, най-тежки са чугунените. По топлоотдаване? Как ще стане? Всички имат каталожни данни и са сертифицирани. Устойчивост на корозия - повечето декларират двуслойна вътрешна антикорозионна обработка, но как ще провериш? Има работещи 30 годишни стоманени радиатори, за които съм сигурен, че нямат никаква вътрешна обработка, гола ламарина, и к'во? Някои, като са 2 пъти по-скъпи от други - дали ще изкарат двойно повече години? Те такива ми ти мисли са ми идвали в началото и си карам с турски, няколко марки, без оплаквания. Пък който иска чешки, чешки. Ама ме е яд на чехите - купиха завода, сложиха високи цени, ама като е малка работата - чувам, че продукцията идва само от Чехия, пък българите кучета ги яли. Както завода на Сушард във Своге, Както завода за електроди в Ихтиман, както Калиакра в Добрич...
  • 1
  • 2

Тема "Панелни радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: