Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MoMa - помощник
Здравейте,
вече е време да открием отоплителния сезон #-o та имам следното питане :
На коя скорост е най добре да работи циркулационната помпа?

В момента е на първа скорост.
Миналата зима заради по-високия шум на помпата и радиаторите я намалих от трета на първа скорост.

Ако я оставя на първа добре ли е за рентабилната работа на системата - трмопомпа / алуминиеви радиатори / глидери/
Помпата е модел Wilo 25/7
LazarGanev - "Велик майстор"
MoMa написа:
Здравейте,

Миналата зима заради по-високия шум на помпата и радиаторите я намалих от трета на първа скорост.

Ако я оставя на първа добре ли е за рентабилната работа на системата - трмопомпа / алуминиеви радиатори / глидери/
Здрасти МоМе,
и тая годин кат лани е най-арно скоростта на помпата да се избЕре според нуждите на системата. Не знам как е при тебе, какви нужди има твойта система :cool: . Ако тий голяма нуждата - туряй на по-висока скорост, акуй малка - на по-ниска. Да ти кая правичката сига има идни умни помпи, дет сами си уприделят скоростта според нуждити - ту са забързват, ту са забавят, ту са забързват, ту пак са забяват. Някои моми съм чувал имат таквиз умни играчки, дет вибрират, нам как им викат. Ма нъл са сещаш, чи сига аз тряа боб да фърлям, чи да позная ква тий нуждата :)
Последна промяна от LazarGanev на ср сеп 30, 2015 12:18 am, променено общо 1 път.
MoMa - помощник
LazarGanev написа:
MoMa написа:
Здравейте,

Здрасти МоМе,
и тая годин кат лани е най-арно скоростта на помпата да се избЕре според нуждите на системата. Не знам как е при тебе, какви нужди има твойта система :cool: . Ако тий голяма нуждата - туряй на по-висока скорост, акуй малка - на по-ниска. Да ти кая правичката сига има идни умни помпи, дет сами си уприделят скоростта според нуждити - ту са забързват, ту са забавят, ту са забързват, ту пак са забяват. Някои моми съм чувал имат таквиз умни играчки, дет вибрират, нам как им викат.
ЛазарКе що толко "грубо" ма? :mrgreen: :partyman:

Ази викам тизе като гУлям спец у тая област и веке награден со орден "велик майстор" ке обЯсниш со два три реда за кВо иде реч а тизе "право куме во очи" :supz:
saraneron - специалист
Ръгъй я на задня скорост ,и постепеанно газ,докато започне да хълцука от кеф, после малко намаляш!
LazarGanev - "Велик майстор"
Що така бе МоМе, що ма смяташ за груб? Аууу, ти дан си помисли, че ти говоря за секс :cuinlove: :ops: ? Аз ти говоря за помпата - дан я караш на висока скорост и за новите електронни помпи, дет сами си увеличават и намаляват скоростта в зависимост от нуждите, като ТАЗИ
А бе МоМе, я разкажи за тая система с термопомпа и алумимниеви радиатори - ква е марката, кой е майстора...

Тема "Циркулационна помпа - на коя скорост?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: