• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
enviro - специалист
Здравейте, доста гледах но нещо немога да се оправя с новата визия на форума и не съм много наясно как да намеря темите относно мойте въпроси, за което се извинявам че пускам нова тема.
Става въпрос за 3 етажна къща като 3-ия етаж е таванско, вмомента се обзавежда втория етаж и почти е готов от към гледна точка на това че е всичко направено с ламинати боядисвания и т.н. и много късно се осъзнах да помисля за парно, но вече е късно неискам да къртя и всичко да правя на ново. Та се спрях сега с какво да се утоплява етажа. Разгледах доста мнения из Гугъл където всеки казва за себе си какво му е по удачно, но така или иначе отново не разбрах кое си заслужава. Гледам Лъчисти конвектори на фирма Атлантик вървят около 550лв и някой климатик висок клас но немога да реша кой ще е по добрият вариант за утопление. Къщата има изолация вмомента в едната стая която е 8м дълга и 3 широка имам една камина за временно ползване икогато я запаля е доста топличко макарче още не е дошла и зимата. Ще Ви бъда много благодарен за мнения
шоп - майстор
Май доста късно задавате въпроса.
Но при така зададен въпрос бих избрал висок клас климатици с цел по-ниска сметка за ток.
enviro - специалист
Един казва че с конвекторите сметките били дори по ниски от климатика и топлили повече а дали е така ?
stilian20 - специалист
fbr написа:
Да бе, да.
Може ако коп-а на климатика е под 1 :lol:
enviro - специалист
В такъв случай, с две ръце да залагам на някой по високи класове климатици
joro_vn - специалист
Безусловно, хем ще охлаждат лятото
enviro - специалист
То е добре лятото и то доста и си е добра температурата лятото
enviro - специалист
Добре последен въпрос ако реша да правя външен котел на дърва или пелети, много къртене ли има за прекарване на тръбите? Два дни паля там печка в стаята твмператирата достига до 30 грдуса при стая 8м на 3м няма врата монтирана към коридора притеснява ме че климатика няма да може да топли така? :?
sstefanov - майстор
Сложи си климатици и не се занимавай с глупости.
  • 1
  • 2

Тема "Лъчисти конвектори или Климатик за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: