Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Зравейте ,
Казвам се Владимир Димитров и искам да ви представя едно от изобретенията ми:

http://novavarna.net/2015/02/28/%D0%B2% ... %B8%D0%B7/

http://m.vbox7.com/search/?vbox_q=%D0%B ... BD%D0%B5дк

http://m.youtube.com/watch?v=244-1PXDECwка

Както,виждате мога да запаля вода с помощта на моя генератор ,като енергията отдавана от пламъка е повече от входящата..

На тази база съм конструирал отоплителен уред ,...надявам се темата да ви е интересна..
шоп - майстор
:-D
тя електролизата е открита много отдавна.

Обаче перпетуум мобилето не.

Как измери точно отдадената топлинна енергия за да я сравниш с входящата електрическа?
Измерванията ги правя в моята лаборатория ,експериментирам с отоплителния уред ,като му подавам 250w вата от мрежата и получавам 1kw отоплителна мощност..В резервоара на печката има вода, която се подава към реактора където изгаря.

Това не е електролиза!!!-при моя метод, водата се запалва на момента.
Студен синтез е по точното определение ,от високоволтова катодна електролиза ,но мисля че и двата процеса
са на лице..
В момента експериментирам с новия генератор 1 kw входяща мощност...
При 500w пламъкът достига 15-20 см ....
Очаквайте още информация ,както и тестове на печката...

Поздрави!!!
шоп - майстор
Чест и почитания от мен. Уважавам всички подобни начинания. Предварително знам резултата, но са ми интересни нещата, затова задавам и следните въпроси и уточнения:

Предполагах, че ще кажете, че измервате топлинната мошност с топломер, но не получих отговор.

Значи имате COP 4.....Нали? Приличен коефициент дори за климатик, а тук нямаме движеши се части и амортизация:-)

Въпрос: въпреки че съм реалист и знам че няма КПД 100% и над 100% как усвоявате високата температура получена от изгарянето на кислород и водород?

Горният въпрос го задавам с цел. Имам излишък от собствено добита ел. енергия в дадени моменти и искам да я складирам с цел отложено във времето използване. Досега не съм срещал материал за направа на топлообменник издържаш оксиводородно горене.
veribela - специалист
шоп написа:
Предполагах, че ще кажете, че измервате топлинната мошност с топломер, но не получих отговор.
Не си прав- измерва човека- мери дължината на пламъка в сантиметри.
шоп - майстор
:-D абе май само жените измерват в сантиметри:-)

Както и да е. Аз съм отворен от към нови идеи. Смятам че че в идеята за химичен акумулатор има много хляб. Разбира се с КПД под 100%
veribela - специалист
Не измерват. На една жена са й достатъчни едва само 8,5 сантиметра, за да я задоволят.
И няма значение дали е Visa или MasterCard
ivanovbg - майстор
Колега, дай чертеж да си направим и ние по едно. Предполагам затова го пускаш в форума.
:partyman:
Исках да ви запозная с работа ми,но виждам ,че във форумите е малко по сложно ....хората си мислят за съвсем други работи ...дълги 20 см...

Ще има презентация на живо ...

Поздрави и бъдете здрави !!!
ivanovbg - майстор
Ми запознай ни, а не да само говориш и да показваш някакви съмнителни горящи течности.
Дай чертеж и схема да си направим сами и да тестваме твоя резултат.
Ако ли не бегай в патентното или в мазето. Тук е НАПРАВИ сам!!!
:partyman:

Тема "Печка на Вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: