• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
muhala - майстор
Здравейте,

Искам да сложа радиатор или лира в банята. Не съм сигурен дали алуминиев радиатор би издържал на влагата. Мисля, че няма да се получи с алуминиви глидери.
В банята на едната стена до вратата има два отвора за отопление от АБстанция. Мястото е 480мм. Няма как да сложа лира 500мм широка.
Освен това отворите са горе долу в центъра на ширината.
Някаква идея какво мога да сложа ? Разстоянието между отворите е 1865 мм.
Ето и една снимка. Само горния отвор съм снимал. В момента е на капа.
Изображение
http://ruvex.bg/bg/produkti/otoplenie-l ... al-vetta-0
Избираш си от таблицата. Да речем- третата от долу на горе.
kozl - майстор
Аз много държах да сложа алуминиева лира в банята. И като тръгнах по магазини и складове с магнита :shock: голяма обиколка беше. Сега се оказва, че лирата от години е със затворен кран (банята е топла, защото е вътрешна в отоплено жилище) и служи само за простор, но пък е алуминиева :roll:
А м-у другото лири се правят и по поръчка, но от стомана, а пък кави дизайнерски решения има :shock:
Последна промяна от kozl на ср сеп 05, 2018 9:22 am, променено общо 1 път.
jolobg - специалист
В подкрепа предложението на Трифон, избери от по-дългите (все пак си сметни и необходимита мощност, но ти препоръчвам да изчисляваш за вътр. темп. > 25 град.). От лирата става идеална сушилка. Ако имаш вариант и желание я сложи от ляво на щранговете - тогава ще имаш по-голям избор и по-висока ефективност на отоплението.
muhala - майстор
Трябва ми лира, която се захранва в средата на широчината си в горния и долния край, за да не се налага да се слагат тръби и много фитинги.
muhala - майстор
Старата лира беше ето такава:
Изображение
kozl - майстор
Ми питай при производители, примерно тук.
kozl - майстор
ср сеп 05, 2018 1:15 pmmuhala написа:
Старата лира беше ето такава:
Изображение
Такава и Гогата може да ти спретне :lol:
Беше такава, или освен това, беше и точно тази? Ако е така, защо я махна?
kozl - майстор
Примерно - щот не стаа за сушилка :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Отопление в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: