• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tokata123 - напреднал
Колеги помагайте.
Предлагат ми тази горелка http://simpexbg.com/index.php?option=co ... &Itemid=11
Търсих из форума няма информация за нея, моля ако някой има наблюдения за това чудо на техниката да ги сподели.
Благодаря на всички отзовали се.
tokata123 - напреднал
Почти 120 прегледа и никои няма мнение. Какво ли ще е това чудо на техниката което никои не е виждал?

След разговор по телефона с човек от фирмата научих някои неща.
1. горелката горяла и слънчогледови пилети, но на около тон тон и нещо се сменяла няква джаджа дето се държала с два болта и можеш да си я смениш сам.
2. за човек който нищо не разбира(само чета по форума) поговорихме доста и не чух лоши неща.
3. минус за тази горелка е че не управлява втора помпа.

Не попитах може ли горелката да модулира когато работи по стаен термустат, и кой изработва електрониката, но това по на татък. Сега съм замислил да отида при човека който ми я продава и да го накарам да я пусне да видя какво е това чудо и какво може да се настроива.
alex_serviz - специалист
tokata123 написа:
Почти 120 прегледа и никои няма мнение. Какво ли ще е това чудо на техниката което никои не е виждал?
След разговор по телефона с човек от фирмата научих някои неща.
1. горелката горяла и слънчогледови пилети, но на около тон тон и нещо се сменяла няква джаджа дето се държала с два болта и можеш да си я смениш сам.
2. за човек който нищо не разбира(само чета по форума) поговорихме доста и не чух лоши неща...
Явно във форума или никой не я ползва, или никой не я е виждал в действие.
Иначе по точките:
1. Тази зима до тук съм изгорил около 4.5 тона слънчогледови пелети и освен чистене на огнището не съм сменял нищо по моята горелка ( също е с два шнека, ама май приликите свършват до там... ). А, сетих се веднъж смених и предпазителчето за малкия шнек.
2. Естествено е този, който ти я предлага да ти сваля звезди от небето.
Това е от мен на първи прочит. Може и да си е "арна" горелката, кой знае?
Ако си решил - оборудвай се с нея, тъкмо после ще споделиш мнение за нея. Ще бъде полезно за следващите!
n.ganev - майстор
Като гледам цените - никъде не пише със или без ДДС.
alx359 - специалист
Като гледате, обърнете особено внимание на механизма за само-почистване. Ако има механично, автоматизирано стържене вътре би било супер. Също и да ви дадат паролата за сервизните настройки. Иначе по 50-70 лв. за всяко "настройване" като сменяте горивото си е зависимост.

Ако пипате, по-добре според мен се насочете към нещо с повече потребители - експерти и ентусиасти. Иначе си оставате зависим от фирмата за всяко нещо.
filmatoplo - майстор
:? Уж акцентират как горелката е самопочистваща и незнам си какво -пък дали снимка на задника на горелката и нищо за горивната камера и вътре ,шнек- мек ,запалка ,вентилатор и тем подобни .
n.ganev - майстор
По + 10 за последните две мнения.
joro39 - специалист
като види къде я правят ще се откажеш.
tokata123 - напреднал
alx359 написа:
Като гледате, обърнете особено внимание на механизма за само-почистване. Ако има механично, автоматизирано стържене вътре би било супер. Също и да ви дадат паролата за сервизните настройки. Иначе по 50-70 лв. за всяко "настройване" като сменяте горивото си е зависимост.

Ако пипате, по-добре според мен се насочете към нещо с повече потребители - експерти и ентусиасти. Иначе си оставате зависим от фирмата за всяко нещо.
Аз ще гледам ама гледам и виждам са две отделни неща. Евентуално може би ще мога да направя някоя снимка и ако мога да я кача тук и някои друг види вместо мен и даде акъл ще е по добре.
joro39 написа:
като види къде я правят ще се откажеш.
Не те разбирам бъди малко по конкретен.
Evgeniy - майстор
На първо четене забелязвам следните неща:

Плюсове:
- Плавно 5 степенно регулиране на мощността
- наличие на обратна връзка за оборотите на вентилатора
- сензор за стайна температура и седмичен програматор
- намаляване на мощността при достигане на определена температура на димните газове

Неясноти:
- много, включително и как работи :)
- дали стайната температура само гаси горелката (термостат) или участва в модулацията

Минуси:
- не управлява БГВ
- Прекалено много и големи надписи за опасност от обратен пламък. Иначе те не си ги пишат минусите даже и да се знаят...
  • 1
  • 2

Тема "Пелетна горелка Green fire - Мнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: