Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pondzi - напреднал
Здравейте,имам топловъздушна пелетна камина италянска.Ползвам букови пелети доста добри.Проблема е че на един чувал я чистя буквално два пъти и стъклото се зацапва буквално за часове.Ползвал съм и иглолисти пелети.Същата работа.От настроиките ли е?В момента е на фабрични настройки.Благодаря предварително за вашите мнения...
jabata - специалист
Какво означава чистя? Чистиш пепелта, или стъклото. Ако е стъклото, не е драма за умиране, то винаги си се цапа, зависи от камината и от пелетите.
Каква марка ти е камината. Някой имат специално обдухване пред стъклото, за да не се зацапва толкова лесно. Но като цяло стъклата, винаги си се зацапват. При някой по-бързо, при други по-бавно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Температурата?
pondzi - напреднал
И пепелта и стъклото.За коя температура става на въпрос?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:? Коя можеш да кажеш?

Вероятно работи на твърде нсика температура, няма добро изгаряне на горивото, не прави тяга, въздухопотокът не протича с правилната скорост във вярната посока...
Отделно как пък разбра, че пелетите ти са добри, като явно не изгарят добре
Мисля си, че или не я ползваш правилно или не я бива, тая италянска печка
naskov - майстор
pondzi написа:
Здравейте,имам топловъздушна пелетна камина италянска.Ползвам букови пелети доста добри.Проблема е че на един чувал я чистя буквално два пъти и стъклото се зацапва буквално за часове.Ползвал съм и иглолисти пелети.Същата работа.От настроиките ли е?В момента е на фабрични настройки.Благодаря предварително за вашите мнения...
Стъклото се зацапва при недостиг на въздух за горене. Или трябва да увеличиш него или да намалиш подаването на пелети. Важно е да напипаш баланса между двете. Понякога става с много опити :wink:

Тема "Топловъздушна пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: